Gyermektartásdíjjal kapcsolatos tárgyalás, környezettanulmány, mit néznek?
Nem tudtunk megegyezni, mondták a bíróságon, hogy mindkettőnknél lesz környezettanulmány, a köv. tárgyalásig.
Itt mit fognak nézni, figyelembe venni?
Olyan írjon, aki tapasztalt, esetleg volt része ilyenben.
KT alkalmával megnézzük a környezetet, hol él a szülő a gyerekkel, a gyereknek van.e saját ágya, íróasztala, szobája, fejlődésének megfelelő berendezés, játékok, ruházat, stb. Valószínűleg elkérik a csekkeket, felírják, mire mennyit költesz.
Mivel a másik 2 nem az ő gyereke, gondolom, azokra az új élettársa kap ugyan úgy gyerektartást. Ha a gyt-n felül úgy érzi, hogy neki kell eltartania őket, azzal tudsz érvelni, hogy neked is a gytn felül el kell tartanod a tiedet, csak éppen neked egyedül.
Ha van még kérdés, írd. Gyerekjólétis vagyok.
A bíró most is jelezte, hogy ez nem tartozik ide.
Az ottani apuka (azaz az élettárs volt élettársa) 2 gyerekre 16ezret fizet (összesen!!!), ez is elhangzott, ami szintén nem az én dolgom, bár a bíró utalt rá, kérjenek ők is emelést... Nem is értem, miért nem tették meg, de ez nem rám tartozik.
Exem egyébként, mint kiderült, nagyon nincs tisztában a törvénnyel.
Nekem is van még 1 (saját) gyerek, a mostani élettársamtól (ezt mondjuk én nem dobtam be a bíróságon indokként, mert szintén nem vág a témába). A lényeg, ő azt gondolta, GYED-re nem jár a családi adókedvezmény, és a közös gyerekünkre (aki velem él, az én háztartásomban hivatalosan), ő szerette volna igénybe venni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!