Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermektartásdíjjal kapcsolato...

Gyermektartásdíjjal kapcsolatos tárgyalás, környezettanulmány, mit néznek?

Figyelt kérdés

Nem tudtunk megegyezni, mondták a bíróságon, hogy mindkettőnknél lesz környezettanulmány, a köv. tárgyalásig.

Itt mit fognak nézni, figyelembe venni?

Olyan írjon, aki tapasztalt, esetleg volt része ilyenben.

2017. jún. 7. 16:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Értem. Hát majd meglatod mit ítél a bíróság. A kornyezettanulmany azt nézi, amit már írtam korábban.
2017. jún. 7. 19:06
 12/20 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!
2017. jún. 7. 19:19
 13/20 anonim ***** válasza:
Kb olyanokat is néznek pl van e a gyereknek ágya, szobája, kisasztala, vagy a műveinek hely a falon, stb., ergo ki törődik inkább vele, kié a költségek javarésze, ill még azt is nézik, van e virág a lakásban. Komolyan. Fel is írák.
2017. jún. 7. 21:25
 14/20 anonim ***** válasza:

KT alkalmával megnézzük a környezetet, hol él a szülő a gyerekkel, a gyereknek van.e saját ágya, íróasztala, szobája, fejlődésének megfelelő berendezés, játékok, ruházat, stb. Valószínűleg elkérik a csekkeket, felírják, mire mennyit költesz.

Mivel a másik 2 nem az ő gyereke, gondolom, azokra az új élettársa kap ugyan úgy gyerektartást. Ha a gyt-n felül úgy érzi, hogy neki kell eltartania őket, azzal tudsz érvelni, hogy neked is a gytn felül el kell tartanod a tiedet, csak éppen neked egyedül.

Ha van még kérdés, írd. Gyerekjólétis vagyok.

2017. jún. 8. 10:03
 15/20 anonim ***** válasza:
Nincs már %-os megállapítás az új Ptk-val. 30 ezer teljesen reális, sőt alacsony kérés. Szerintem jó eséllyel megkapod. Az nem érv, hogy más gyereke is ott van neki, azokat nem neki kell eltartani. Őket az apjának és az anyjának. Az nem indok, hogy valaki elválik, nem él együtt, attól még a gyermeket együtt kell eltartani. Szeretni fogja a bíró, ha ezzel érvel, de ez Neked jó.
2017. jún. 15. 08:52
 16/20 A kérdező kommentje:

A bíró most is jelezte, hogy ez nem tartozik ide.

Az ottani apuka (azaz az élettárs volt élettársa) 2 gyerekre 16ezret fizet (összesen!!!), ez is elhangzott, ami szintén nem az én dolgom, bár a bíró utalt rá, kérjenek ők is emelést... Nem is értem, miért nem tették meg, de ez nem rám tartozik.

2017. jún. 15. 09:23
 17/20 anonim ***** válasza:
Pontosan, az nem Rád és a volt férjedre tartozik, hogy az az apuka miért annyit fizet csak. Még akkor sem tartozik az exedre, ha most azzal a hölggyel él. Annak a hölgynek kell azt elintézni az exével és kérni emelést. Azért meg ők lusták elintézni, hivatalban és egymást közt is, azért nem szívhat a Ti közös gyereketek. Mondja csak a férjed még jó párszor a bírónak, csak jól felhúzza vele. :) :) Nyugi, ezt nem fogja figyelembe venni a bíróság, hogy idegen gyereket is támogatni akar. Támogathat amennyit akar, de a sajátja az első, azt a törvény is előírja, a többi gyermeket nem. Mondjuk csak józan paraszti ész, miért is tartozna az a két gyerek a férjedre anyagilag??? Jótékonykodhat egy egész árvaháznak is ha akar, de csak a sajátja után.
2017. jún. 15. 09:29
 18/20 A kérdező kommentje:

Exem egyébként, mint kiderült, nagyon nincs tisztában a törvénnyel.

Nekem is van még 1 (saját) gyerek, a mostani élettársamtól (ezt mondjuk én nem dobtam be a bíróságon indokként, mert szintén nem vág a témába). A lényeg, ő azt gondolta, GYED-re nem jár a családi adókedvezmény, és a közös gyerekünkre (aki velem él, az én háztartásomban hivatalosan), ő szerette volna igénybe venni...

2017. jún. 15. 09:47
 19/20 anonim ***** válasza:
Mondjuk teljesen mindegy, hogy neked jár e a családi adokedvezmeny, neki egyébként se járna, hiszen nem vele él a gyerek
2017. jún. 15. 12:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Hát szegényem, nem lehet egyszerű a volt férjeddel. Nem ezen a bolygón él.
2017. jún. 15. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!