Költözzünk? Bővebben lent.
Szia!
Mi is faluban élünk, itt építkezünk. A férjemet ide köti a munkája, de ha az én GYES-em lejár, nekem sem biztos, hogy lesz munkák. Ennek ellenére én nem tudom elképzelni, hogy máshol éljünk, pedig már ezt a falut is nagyon sokan elhagyták, elköltöztek a munkalehetőségek hiánya miatt. Itt is van orvosi rendelő, ovi, iskola, könyvtár, teleház, kirándulóhelyek a környéken, ha városba akarok menni, 15 perc utazás után van több város is a környéken.
Sajnos a pénz nagy úr, de mi inkább beosztjuk ezt, ami van, mert nekünk a városi lakás elképzelhetetlenül drága lenne.
Szia
Én tökéletesen megértelek, ha azt mondom Borsod annak is a zempléni része elmondtam mindent. Itt max. tönkremenni lehet:-( imádom a falucskát ahol élünk de innen menni kell. Nagyon nehezen látom be én is és a szivem szakad meg itt nőttem fel a bodrog volt a játszótársam, de menni kell:_(
Mi is Zalában élünk, tanyán, a legközelebbi település 3 km földúton, vagy 5 km rendes úton. Pár nap múlva születik az első babánk, szóval egy darabig én is itthon leszek. Eddig mindketten Zalaegerszegen dolgoztunk, ami tőlünk 30 km - közelebb nem is nagyon van munkalehetőség.
Azt mondom, ha amúgy szeretsz a faludban lakni, próbálj meg boldogulni helyben. Mi pl tartunk nyulakat, saját felhasználásra, ami nagyjából fedezi is a szükségleteket, húst szinte alig veszünk. csirkénk csak a kutyák miatt nincs, különben azt is szeretnénk párat. Van kiskert - egyelőre picike, inkább hobbi szintű, de ha majd itthon leszek a gyerekkel (később gyerekekkel), nagyobbat tervezünk - így megtermeljük majd a krumplit, hagymát, zöldséget. Van egy üszőborjúnk, majd ha eljön az ideje, fejőstehén lesz belőle. Napi 10-15 liter tej nem csak a családnak elég, lehet belőle kis zsebpénzt is csinálni.
Szóval nem mondom, hogy hűdejól meg lehet élni háztáji gazdálkodással, főleg ha nincs földterület meg gép (nekünk sincs, csak a kert, meg a tanya körüli senki által nem használt területet legeltetjük, sarlózgatjuk), de kisegítésnek jó lehet. És főleg, ha még a nagyszülők is a közelben vannak, és jó a kapcsolat velük, akkor próbáljatok meg kitartani. :)
Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!