Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A köldökzsinorból vett vér...

A köldökzsinorból vett vér (őssejtlevételnél) kimutatja a HIV/AIDS-t?

Figyelt kérdés

Bocsi, hogy tudatlan vagyok, de érdekel. Párommal 10 éve vagyunk együtt, van egy4 éves gyermekünk.

Egyszerűen érdekel.

Köszönöm a válaszokat!

2017. máj. 24. 22:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a köldökzsinórvért nem vizsgálják ilyesmire csak egyszerüen lefagyasztják. De egy egyszerű vérvétellel kimutatható hogy valaki hiv fertőzött-e.
2017. máj. 24. 22:51
 2/4 A kérdező kommentje:

Időközben megtaláltam a választ, nézik. Mindent, teljesen.

Ha nem felel meg, akkor nem tárolhatják el. Az anyai vért vizsgálják be, ezzel kiszűrve a HIV vírust is.

Azért elég fura lenne, ha csak úgy "tárolgatnának".

Mivel kicsit hipohonder vagyok (tudom, nem így kell írni), ezért simàn mindentől felek. De most megnyugodtam. :-))

2017. máj. 24. 22:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Mielőtt levennék/eltárolnák, vért vesznek az anyától még terhesen és többek között ezt is szűrik.
2017. máj. 25. 08:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha hipochonder vagy, és félsz ilyentől (nem értem miért), akkor elmész egy anonim szűrésre. Pillanatok alatt megvan.

Amúgy elenyésző számú nő fertőzött, azoknak is a többsége vagy kábszeres, vagy promiszkuit. Monogám, heteroszexuális nő ritkán fertőződik. Még ha fertőzött is az anya, kicsi a vírus átvitelének esélye. (Tudom, vannak rémsztorik, de ritka.)

2017. máj. 25. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!