A Gábriel milyen név egy kisfiúnak? Nem csúfolnák?
Nem tartom gázos névnek.
Hogy hányadik neve, az igazából mindegy, mert nekem pl kettő van, és ha bemutatkozom, a többség a másodikon szólít, gondolom, csak mert az van a végén, vagy nem tudom, miért, de így van.
Ismerek Gábrielt, mindig többször el kell ismételnie a keresztnevét, ráadásul senki nem hívja így. Mindenki Gagázza, de nekem így sem tetszik, a vezetéknevén hívom. Az idősek cukkolják egy dal miatt(angyalom gábriel), és sokan furcsálják.
Külföldön oké, nálunk furcsa. Számomra is túlságosan hasonlít a Gabriellához, a Krisztián nevet sem szeretem hasonló okokból. Na meg a bibliai eredet.. hát..
Namindegy, szerintem a hangzása is lányos és furcsa, nem döntenék mellette, de nem is ciki.
Ismerek ilyen nevű illetőt, neki az az egyetlen keresztneve. Gyorsan megjegyzik a különleges neve miatt, ezt mindenki maga dönti el hogy előny vagy hátrány-e.
Egyébként nekem is jobban tetszik a Gábor, a Gábriel olyan idegen hangzású.
A Gábort azért nem szeretnénk, mert egyrészt van már a rokonságban, ugyanezzel a vezetéknévvel, ill. mert az első neve lehet, h János lesz és amellé nem szeretnék ugyanolyan magánhangzós második nevet.
Ezt a dalt még nem ismertem, mindjárt meghallgatom. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!