A baba születése után az apának 5 nap szabadság jár, ugye?
5+2
De a +2 az 1 gyerek után járó pótszabadság, ami nem csak a gyerek születésekor jár, DE a munkáltató sem köteles akkor kiadni, mint a szülés után járó 5-öt (amit 2 hónapon belül ki kell adnia).
5 nap jár a születés évében.
De ezen felül jár +2 nap attól az évtől kezdve, hogy megszületett a gyerek, egészen nagy koráig MINDEN ÉVBEN. Talán ez tévesztett meg.
Köszönöm a gyors válaszokat.Valóban erről lehet szó...
Első gyerek óta eltelt 7 év,azt hittem változott valami azóta.
Ezek szerint,majd amikor októberben megszületik a baba,akkor igényelheti is a férjem még erre az évre a plusz két napot?
Igen, mindegyik pótszabadság csak onnantól lép életbe, amikor a baba megszületett (ez logikus is), és ezt a szülő bejelenti a munkáltatónak. A bejelentés amúgy is fontos, hisz a megemelt családi pótlékhoz, a megemelt adókedvezményhez is így juthat hozzá a szülő. Úgy tudom, a baba születési anyakönyvi kivonata és TAJ-kártyája kell hozzá, ill. a pénzügyi juttatásokhoz a baba adóazonosító jele is kell.
Nekünk holnap fog születni a második, ha minden jól megy, ezért is vagyok képben. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!