Engedély kéne ahhoz, hogy azt a nevet adjam a kislányomnak, hogy famina?
Figyelt kérdés
múltkor hallottam ezt a nevet a tv ben egyből bele szerettem.2010. máj. 16. 14:33
2/12 anonim válasza:
Már ne haragudj, de szerintem adhatnál neki rendesebb nevet. Oké-oké, hogy mindenkinek más tetszik, de egyre inkább ilyen hallottam a tv-ben neveket adnak a gyerekeknek.
3/12 anonim válasza:
Még nem hallottam ezt a nevet, de utána kell kérdezni. Ha utónévkönyvben nem szerepel, akkor valószínűleg nem anyakönyvezhető.
Nem kötözködés, csak szimpla kérdés: magyar gyerek mért nem kap magyar nevet?
4/12 anonim válasza:
5/12 anonim válasza:
Nézd meg először a 2010-es névutójegyzékben ha szerepel benne akkor nem kell engedélyeztetni, ha viszont nem akkor a p.hivatalban ahol a névváltozásokat is intézik, pl keresztnév változás stb..ott kell kitölteni egy kérvényt, kb 10 ezer forint ha jól tudom.. meg kell indokolnod , hogy miért szeretnéd ezt a nevet stb...hivatalból elküldik és kb egy hónap mire megjön a válasz, hogy engedélyezik -e a nevet ..ha igen akkor kapsz róla egy tanúsítványt és névnapi időpontot..és ezután beveszik a hivatalos névutókönyvbe is..barátnőm mindkét esetben így engedélyeztetett nevet a lányainak.Tehát erről időben még szülés előtt jóval gondoskodnod kell.
6/12 anonim válasza:
14.45-ös vagyok ismét..egyébként most megkérdeztem a páromat, hogy mi jut eszébe erről a névről, hogy Famina..egyből köpte a választ, hogy a fapina.!!! Szóval gondold meg!!
7/12 anonim válasza:
Nem szerepel ilyen név,ezért engedélyeztetni kell.
9/12 A kérdező kommentje:
köszönöm .hát nem valami jó a kilátás.másik két lányomnak magyar neve van szép.hát akkor Panka lesz.ez a két név volt ami szóba jöhetett.
2010. máj. 16. 15:38
10/12 anonim válasza:
jól van már nehogy arc nélküli emberekre hallgass, akik közül van aki olyan nevet ad a gyerekének,hogy az fogja letagadni (gondolok itt Taksonya,Lizbet és társaira).
A Famina szép név, nekem nagyon tetszik:)Nemtudom miért de a Szerelem Kolera idején főszereplőnője ugrott be, lehet mert hasonló hangzású volt a neve:)
Add neki azt ami neked tetszik:)Az engedélyeztetés nem olyan sok, ráadásul elsőként lesz egyszerre édes és komoly neve a lányodnak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!