Meg tud változni egy olyan felnőtt aki lelki terrort
alkamaz otthon?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Sajnos úgy néz ki hogy válunk a férjemmel, de még leülünk egyszer hátha meg tudjuk beszélni, sajnos tudom mi lesz. Kérlel, aztán ígérget, aztán jön majd a te egyedül nem vagy jó semmire, kicsinálod a gyereket duma. Van egy 2 éves lányunk, és kb mióta megszületett nyílik fel a szemem hogy ez nem jó ami itthon van. 1-2 hónapig tudja magát tűrtőztetni aztán jönnek megint a "csendes gyilkos" megjegyzések. Hogy mit tudok femutatni? Hogy mire vittem az életbe? Hogy a fejembe ész helyett víz van? Hogy egy poharat sem tudok rendesen elmosogatni? Fizikailag soha nem bántalmaz, de szerintem ezt hívják lelki terrornak. Tegnap összeszedtem a cuccom és eljöttem a kislánnyal mert reggel 8kor keltünk, és ő ezt nem értette hogy képzeljük mert 7kor ébresztő szokott lenni, mert a gyerek ne legyen olyan semmit tevő mint az anyja, mert oviba is majd időre kell menni stbstb. Akkor úgy döntöttem elég volt. Eljöttünk. Azóta megy a könyörgés, de nem tudom képes e megváltozni. A gyerek imádja az apját, és a szívem szakad meg értük, de én már ezt mégegyszer nem tudom végig csinálni. Gondoltam felkeresek egy párterapeutát hogy vki aki nem én vagyok szembesítse vele hogy ez óriási baj amit csinál mert rajta is látom hogy változni szeretne, de nem tudom képes e rá. Szeretem még, de meggyűlölni nem szeretném. Szerintetek egy ilyen ember meg tud változni?
Oké hogy itt is bólogat mindenki mint egy kiskutya, de nekem szemet szúrt egy mondat, miszerint a pasi orrba szájba dolgozik, hogy hazatalicskázza a lóvét. Nem védeni akarom, de nyilván kimerült és kezdte zavarni,hogy rengeteget melózik.
Kérdező te előtte dolgoztál?Miért nem tudtál oda visszamenni hogy most új munkát kellett keresni? Miért kellett elsumákolni a pénzt?Kaptál gyedet?
Én meghallgatnám a masik oldalt is mert ez egy álláspont csak.
2017. máj. 13. 21:47
12/16 anonim válasza:
Oké utolsó, de neked hogy esne, ha te is és párod dolgoztok, otthon megcsinálsz mindent, plusz a gyerek és ilyenekt kapsz a fejedhez? Hogy az agyad helyén víz van, meg hogy merészelnek felkelni 8kor 7 helyett?? Hát ez mi?
2017. máj. 13. 21:56
13/16 A kérdező kommentje:
Kislányunk lombikkal fogant ami miatt elküldtek a munkahelyemről. Naiv voltam, és buta aláírtam a közös megegyezést. Segítségünk gyakirlatilag nincs ezért nem volt könnyű munkát találnom. A férjem rengeteget dolgozik, és nagyon megbízható apa. Ezért adtam neki rengeteg esélyt. Tudom hogy a sok munka mindennek az oka, de egyszerűen nem tud nemet mondani. Mikor kérem, könyörgöm neki hogy kicsit pihenjen akkor felhúzza magát és rendszeresen engem okol, a munkanélküliségem, hogy elcsesztem annó a felmondást, hogy nem voltam tájékozott. Gyedet kapunk mivel neki nagyon jó fizuja van ezért ő vette igénybe, mivel most már lehet mellette teljes munjaidős állást vállalni. Tudom hogy szeret minket, és annyiszor, és annyira meg akartam menteni ezt az egészet. Csak mikor minden tányér, és pohár át van nézve, mikor minden napra jut vmi amin mérgelődhet, és csesztethet az baromi nehéz. Nem fogom soha azt az életszínvonalat tudni biztosítani ezt jól tudom, de döntenem kellett mi az ami nélkül tudunk élni, és ez most az amit ő biztosít. Ma is írt hogy egyszerűen nem tudja elképzelni az életét. Annyira elszeretném hinni, csak most 27 éves vagyok, és talán nagyobb eséllyel kezdek új életet mint 40, 50 évesen.
2017. máj. 13. 22:43
14/16 anonim válasza:
12!
Nyilván rosszul esne és nem azt mondom, hogy ez a beszéd oké, de a kérdező nem dolgozott eddig.Saját jogán gyedet sem kapott.A férje egyedül biztosítja a megélhetést ami miatt feltételezem baromi stresszes.Ráadásul lombikkal jött össze a baba ami nyilván megviselte, főleg ha vele volt a baj.
A kérdező hibát követett el mikor aláirta a felmondását, és nem kérdezte meg előtte a férjét. Ez meg gondolom a férjének esett rosszul mert belegyezése és tudta nélkül a nyakába varrták a családfenntartás egyedüli kiváltságát.Erre pedog most minden nap emlékezteti a kérdezőt.
A csávó szerintem alapból nem ilyen.Lehet ha a kérdező elkezd dolgozni magától is javulna a helyzet.
2017. máj. 13. 23:15
15/16 A kérdező kommentje:
Mikor dolgoztam is ez volt csak más okokból. Meg akkor még hittem benne hogy változik. Tudott a felmondásomról, csak aztán elmentünk munkaügyi jogászhoz, és ő szembesített vele minket hogy nem szabadott volna aláírjam a közös megegyezést, mert védett voltam. A lombik azért kellett mert a férjemnek sajnos nem lehet gyermeke, és a kislányunk donortól lett. Ezért viseli ennyire nehezen ha elmegyünk mert most pl azt írja hogy neki csakis a kislány miatt van értelme mindennek. Lehet én is szemét vagyok mert mióta meg van azóta nagyon tisztába vagyok ezzel, és ahogy ő mondaná kinyílt a csipám. Szerinte őt így ismertem meg, és eddig működödött, és hogy mindig próbál változni de sikertelen. Hogy nekem kéne megpróbálni megszüntetni az okokat,de amint megszüntetek egyet jön a következő. Most ez a legújabb hogy nem dolgozom, semmit nem tudok felmutatni, hogy nekem 90ezer forintos fizetésért dolgozni az álmom. Pedig nekem az az álmom hogy olyan munkahelyem legyen ami mellett minden nap én hozhaton, vihetem a lányomat oviba, és ami mellett szabad a hétvégém amit vele tölthetek, és nem a pénz számított mikor kerestem. Nagyvonalakba lassan mindenről tudtok, persze még válaszolgatok ha vmi nem tiszta. Olyan jó kiírni magamból.
2017. máj. 14. 07:12
16/16 anonim válasza:
Sajnos nem fog megváltozni és itt nem párterápia kell, mert nem Veletek kettőtökkel együtt van gond, hanem az Ő személyiségével. Az más, hogy Te későn vetted észre, pedig az 100%, hogy voltak jelek. Jól tetted, hogy eljöttél és nem önzőség. A gyereknek nem pénz kell elsősorban hanem nyugalom és inkább panelban boldogan, mint szép kertesházban örök félelemben, az az ő személyiségére is rá menne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!