Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jár-e gyermekápolási táppénz...

Jár-e gyermekápolási táppénz arra a napra, amikor egy szakrendelésre viszem (vérvétel + vizsgálat) a 7 éves gyermekemet?

Figyelt kérdés
Negyedévente járunk betegség (gyógyszert is szed miatta) miatt kontroll vizsgálatra. Jó lenne a szabadságot nem erre elpazarolni, a szünetre kellene gyűjtögetni.
2017. máj. 7. 07:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Ja, és itt az a menet, hogy előbb a neurológus kiadja a vérvételkérőt, amivel átmegyünk vérvételre, ahol szintén sor van, mert az összes gyermekszakrendelő betegeinek itt veszik le a vért.

Majd vissza várakozni a neurológiára.

Egyébként nem lehet az időpontok közt válogatni, heti 3-szor van csak délelőtt, és akkora a várólista, hogyha most kérnék, 2 hónap múlva lenne csak.

2017. máj. 7. 08:23
 12/22 anonim ***** válasza:
86%
Hát igen, így ez valóban nem egy szerncsés helyzet. Ha kiad arra a napra igazolást a gyermekorvos, akkor nyilván jár a táppénz, hisz azt már nem csekkolja a munkahely, hogy mi miatt maradtál otthon. Tedd akkor ezeket pénteki napra. Nekem hányós-hasmenős vírus miatt volt már 1 napos táppénzem (pont pénteki), mert hétvégén összekapta magát a gyerek. Azt nem ellenőrzik, hogy otthon hányt a gyerek, vagy vizsgálatra vitted. Próbáld úgy kérni az időpontokat, hogy pénteki, vagy hétfői napra essenek(gondolom minden vizsgálat után egyeztetitek a következőt, szólj, hogy így kéred), onnantól már csak a háziorvosotokon múlik, hogy kiadja-e a papírt vagy sem. A mi dokink adana simán erre is, bár sosem kértem ilyen okból (de írtam, meg tudom oldani), elég lenne telefonon szólni neki. Megjártuk a hadak útját, anno egy kiló alatti koraszülött volt a fiam, hurcoltam annyit szegényt, hogy hihetetlen. Ezért mi bármikor, bármire kapunk, az más kérdés, hogy sosem éltem vissza vele, így a bizalom is megvan, mind a munkahely, mind az orvos részéről. Mondom, a dokitokkal beszélj, táppénzre vehet egy napra is, de nem ilyen okkal, az már más tészta, hogyha kákán is csomót akarunk keresni, ez mennyire lenne szabályos. Ennyit tudok javasolni.
2017. máj. 7. 08:32
 13/22 anonim ***** válasza:
66%

Nem hiszem, hogy ez probléma lenne.

Szólsz előre a gyerekorvosnak, hogy melyik napra kell táppénz, és feltételezem megírja.

Nem tb-t csalsz, hanem orvosnál tóltöd az idődet a gyerekeddel.

nálunk ilyenkor bekopogok a papírokért( igazolás- táppénz) kiadják, megyek.

2017. máj. 7. 09:00
 14/22 anonim ***** válasza:
19%
Mondjuk a gyermekapolasi tappenz is maximalva van, így ha azt ilyenekre igénybe veszed -amit amúgy kizartnak tartok, hogy lehetne- akkor amikor a gyerek valóban beteg lesz, nem fogsz tudni mit csinálni. Apuka/nagyszülő nincs, aki el tudná vinni ezekre a vizsgálatokra?
2017. máj. 7. 10:07
 15/22 anonim ***** válasza:
66%
Nyilvàn nem írt volna ide a kérdező ha pik-pakk 8 óràra kész lenne és beérne dolgozni......Mi vérvételre és szakrendelésre 200 km -t utazunk.Múlt héten voltunk 9:30 vették le a vért a szakrendelés màsik utcàban van.11-től Még ha elsők is vagyun 11:30 végzünk és még 2 óra az út haza.Ez van egy évben 2×ha nincs panasz.Van egy MR évente szintén egész napos,mert Pesten van ez is.Még legalàbb 2-3 nap màs vizsgàlatok.Így egy évben min 5.Teljesen jogos a kérdésed.
2017. máj. 7. 14:08
 16/22 anonim ***** válasza:
75%
Persze, hogy jár. A gyerekorvossal kiíratod magad arra a napra és kész. Nem kell azzal se fogalkozni, hogy milyen napra esik. A gyerek krónikus beteg, orvoshoz kell vinni, 7 évesen nem mehet egyedül, nyilván a szülő viszi, tehát ő aznap nem tud dolgozni, azaz keresőképtelen egy napig. Az, hogy az otthonában ápolja nem jelenti azt, hogy nem teheti ki a lábát a házból, csak annyit, hogy nem kórházban fekszik. Orvoshoz el lehet menni táppénz alatt.
2017. máj. 7. 14:59
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, bár meglepett néhány.

Hihetetlen, hogy egy egyszerű kérdésre csak egy konkrét választ vártam, ehelyett már többen mindenféle háttérinformáció hiányában táppénzcsalónak kiáltanak ki, vagy éppen teljesen másra válaszolnak.

2017. máj. 7. 17:32
 18/22 anonim ***** válasza:
39%

"Mondjuk a gyermekapolasi tappenz is maximalva van,"

6-12 éves kor között évente 14 nap, a gyerek szülinapjától a következő szülinapig számolandó az 1 év időtartam (vagyis nem naptári évet kell figyelembe venni.) Még mindig marad 10.:-)

2017. máj. 7. 17:45
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Igaz, utolsó. Reméljük a gyerek nem is lesz evi 10 napnál többet beteg. Ami mondjuk igencsak elképzelhetetlen, ha eleve kezelendő tartós betegsége van.
2017. máj. 7. 18:20
 20/22 anonim ***** válasza:
Kolleganom bolcsis majd ovis kisfia minden egyes evben tullepi a keretet amit a tv ad, szegeny gyerkoc havonta lehalabb 1 hetet beteg egesz telen es osszel, neha tavasszal is. Megfazas, hanyas-hasmenes, stb. Nem olyyn nehez azt tullepni.
2017. máj. 7. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!