Szerintetek az egyedülálló anyukák vagy a kapcsolatban élő anyukák vannak többen?
A legtöbb gyermek a környezetemben házasságba született, és teljes családban él. Harmincasok vagyunk, ennek is lehet hozzá köze, azt gondolom.
Budán élünk.
Kulfoldon elek, 30 folotti vagyok. Egyedulallo szulo, ismeroseim kozott 2 van, de a masik 50 csaladban el.
Sokan vagyunk, de megis kevesen.
Az én korosztályom a 30 feletti anyák. Ismerőseim közül mind házasságban vállalt gyereket és együtt is van az apukával.
Munkahelyemen vannak 40-es, 50-es anyák és 60-as nagymamák is. 25-en vagyunk a csoportban, ebből 23 anyuka (vagy már nagymama) és csak 1 egyedülálló van.
Az ismerőseim többsége 35-40 körüli, szinte járványként terjed a válás.
8 elvált anya, 3 a gyerek apjával együtt, 2 új házasságban.
Hiába éltek együtt 5-6 évet.
Szerintem ennek se a korhoz, se a gyerekvállalás előtt eltöltött időnek nincs sok köze.
3-a vagyok: De, számít a kor. Abban az esetben, ha bölcs belátással és párkapcsolati érettséggel társul. Egy kapcsolat mélységéhez vagy a mindkét fél valós gyerek iránti vágyának semmi köze ahhoz, hogy hány éves a kapcsolat, mielőtt gyerek születik.
A válások sokkal inkább amiatt vannak, mert már x ideje együtt vannak, ideje házasodni/gyereket vállalni, vagy csak az egyik fél nyomja, a másik belenyugszik, majd kilép.
Nálunk a negyvenesek sem elváltak.
Lehet, hogy nem elváltak, de milyen a házasságuk? Nekem nincs egyedülálló anyuka ismerősöm 25-35ig van a baráti társaság, de mindegyikük kapcsolata/házassága pocsék, a gyerek a fő összetartó erő. Nincs szex, pénzügyi gondok, hűtlenségek, exek, veszekedés és duzzogás hetente.
Őszintén úgy érzem, hogy egyedülálló anyaként kiegyensúlyozottabb az életem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!