Melyik lenne a legjobb megoldás (beteg gyermek otthoni felügyelete, ha a férj vezető beosztásban dolgozik)?
Múlt héten kiírtam egy kérdést ezzel kapcsolatban, ha valaki olvasta és már unja (megértem, én is unom már), nyugodtan görgessen tovább.
A férjem vezető beosztásban dolgozik, iskolaigazgató. Két (ovis és bölcsis) kisgyermekünk folyton beteg, szinte kizárólag én vagyok otthon Velük. Bár én is dolgozom, szeretem a munkámat, komoly munka, és nagyon jó pénzt keresek (többet, mint a férjem, bár ez számít a legkevésbé).
A férjemmel komoly vitáink voltak, azt mondta, heti max. 1 napot tudja vállalni a beteg gyerekeket, a többi napon oldjam meg én megba nagyik (anyukám még aktív, anyósom sokat beteg).
A főnököm eddig türelmes volt, de miután márciusban 2 napot dolgoztam össz-vissz, betelt a pohár. Ma újra beteg a kislányom, a férjem ma otthon van Vele, de holnap már nem tud.
Ma bementem a főnökömhöz, és őszintén elmondtam neki, hogy nem tudom megoldani a beteg gyerek felügyeletét, a férjem nem vállal többet. Azt mondta a főnököm, hogy megérti, azt javasolja, hogy ha zsinórban betegek, vagy jöjjek be az esti órákban (fél napokat) dolgozni vsgy hétvégén dolgozzam egész napokat (katonaságnál dolgozom vezénylésben, munkanap-áthelyezéssel megoldható). Szval megértő volt. Csak fáj a szívem a gyerekekért. Ha a beteg gyerekkel otthon vagyok napközben, és délután (miután a férjem vagy anyukám át tudja venni Őket) bejövök dolgozni, az egészséges gyermekemet aznap nem látom. És ugyanez a hétvégével, ha hétközben otthon vagyok s beteg gyermekemmel, megint az egészséges szív, mert nem vagyok otthon a hétvégi napokon. Szerintetek melyik a kevésbé fájdalmas verzió a gyermekekre nézve?
Köszi, és elnézést, ha hosszú lett.
ua a válaszom mint akkor:
férjed vegye észre magát és vegye ki a részét.
ha nem tesz semmit, én nem fizetném a sz.ros hitelt és oldja meg, ja és inkább bébisziter mint az apuka?! gratula neki.
ha elválsz, jobban jársz.
olvastam az előzőt is!
A bébiszittert szerintem felejtsd el, őket sem lehet droton rángatni, hogyha beteg a gyereked ugorjon. Pláne beteg gyereket "idegenre" bízni. Ez szerintem nem járható.
Új ötlet: tényleg nem normális, h ennyit betegek. Nekem 4 van. Volt télen húzós időszak, de Te azt írod, h egész márciusban, sőt már most is betegeskednek, pedig még csak április eleje van. Ez tényleg nagyon rossz. Valahogy probálj ennek utána járni, turbozd fel az immunrendszerüket, hasonlók. Hány évesek pontosan? Nyáron mi lesz velük, amíg zárva az ovi, bölcsi? Apa azt megtudja oldani?
Kar az apan rugozni ha feketen feheren megmondta, hogy NEM.
En bebiszittert keresnek, olyan idosebb, nyugdijas valakit aki meg tud porogni es hirtelen beugrani. Nyilvan ha komoly betegseg van otthon maradnek en apolni, de egy megfazast, kohogest, el tud latni egy nagymama koru holgy. Neha meg szerintem lehet vallalni egy egy delutant vagy egy hetvegi napot is, nem a vilag vege az sem.
Amugy nekem is sokat volt beteg, az egyik vitamin nagyon bejott privatba megirom ha erdekel, mert itt nem lehet reklamozni.
Apuka nem nem tud többet vállalni, hanem nem akar. Apám szintúgy iskolaigazgató, amióta az eszemet tudom. Még az unokáira is van ideje vigyázni, ha akar. Gyerekkorunkban is vigyázott ránk. Anyám szintén pedagógus, nem iskolában dolgozik, de ő is vezető. Simán vett már ki szabit unokára vigyázás miatt. Persze nem olyan, mintha nyugdíjasok lennének, nem ugraszthatók mindig, hiszen ők nem mehetnek táppénzre a mi gyerekeinkkel, de amikor én voltam gyerek, minden további nélkül megoldották nagyszülői segítség nélkül, felesben.
Nem tudom felfogni, hogy a férjednek miért büdös a gyerekekre vigyázni, ha betegek...
Nekem is természetes, hogy én vagyok többet Velük, el sem tudnám képzelni, hogy amikor lázas betegek, ne én vigyázzak Rájuk. Csak a munkahelyem nem tud többet tolerálni.
Egyébként azt az előző kérdésemben írtam, hogy március második felében én betegedtem le, elkaptam a fiamtól a skarlátot, tehát a hónap 20 munkanapjából tízet én voltam táppénzen, bár egyébként is itthon maradtam volna, ugyanis a kislányom is skarlátos lett.
Na, mindegy! Köszi a véleményeket, észrevételeket, bízom abban, hogy jön a jó idő, kevesebb lesz a betegség, és minden helyrerázódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!