Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4 éves kislányom ránk nyitott,...

4 éves kislányom ránk nyitott, most azt hiszi, hogy apa bántotta anyát, hozzánk se szól tegnap este óta. Mit mondjunk neki?

Figyelt kérdés
(lehet, hogy nem a legmegfelelőbb kategóriába raktam a kérdést, elnézést)

2017. ápr. 9. 10:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%
Nem szabad hazudni neki. Nyilván ez nem teljes felvilágosítást jelent, hanem lebutítva, az ő szintjére a dolgot, de el kell neki mondani, hogy megnyugodhasson. Igazából azonnal ezt kellett volna tenned, amint megtörtént, utánamenni EGYIKŐTÖKNEK és elmondani neki. De a lényeg most már, hogy tisztázd le minél hamarabb!
2017. ápr. 9. 12:28
 12/16 anonim ***** válasza:
68%

Hogy tud ilyen megtörténni, nem is értem.

Lehetnétek elővigyázatosabbak.

Az igazat mondjátok el, de nem kell részletezni. Ne csináljatok nagy ügyet belőle mert akkor ő is úgy fogja értelmezni hogy ez valami nagyon rossz/titkos stb.

Meg ez a titkolózás dolog nem tetszik nekem, nehogy ne merjen szólni később ha valaki molesztálja.

2017. ápr. 9. 12:43
 13/16 anonim ***** válasza:
71%

7-es vagyok.

Egy 4 éves nem érti azt, hogy intim, bensőséges, de azt igen, hogy titok. A szex pedig csak két emberre tartozik.

Elég nehéz másképp elmagyarázni, hogy ha olyan jó és természetes, miért nem jöhet be közben. ;)

Ettől még nálunk soha nem volt gond abból, hogy ovis korban vagy később ne mertek volna kérdezni. Pedig a legnagyobb már kamasz. (Más körülmények között volt a beszélgetés, gondolom, az is számít.)

2017. ápr. 9. 13:01
 14/16 anonim ***** válasza:
73%

Apa és anya szeretgették egymást.Most mi van ebben?

Ti a gyerek elött soha nem szoktatok intim közelségben lenni?

Ölelgetni,simogatni egymást,csokolozni?

Ha nem,akkor valami nagyon frappánsat találjatok ki neki...

Szerintem tök gáz ha egy gyerek ilyen rideg családban nö fel.Johogy kibukik hogy apa bántotta anyát.

2017. ápr. 9. 15:29
 15/16 anonim ***** válasza:
64%
Az én felfogásomtól is idegen a "titok" dolog. Persze érti azt, hogy titok, de annak más mögöttes tartalma van, mint mondjuk annak, hogy felnőttek csinálják. Például ha mi vacsoránál bort iszunk, azt mondjuk, hogy ezt a felnőttek csinálhatják, ő gyerek ő nem. Nem azt mondjuk neki, hogy "titok". Értem én, hogy ez más, mivel előtte nem csináljuk. De ettől függetlenül ez egy természetes dolog és ez kell, hogy legyen az üzenete, nem pedig az, hogy ez egy titkos dolog. El kell neki mondani, hogy ezt mindenki csinálja, majd ha felnőtt lesz akkor is, nem kell ezzel foglalkozni. De azt fontos tudnia, hogy normális amit a szüleik csinálnak, nem pedig a tilosban járnak.
2017. ápr. 9. 19:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Egyszerűen: anya és apa szereti egymást, és ők így fejezik ki ezt.

Nem kell megijedned, mert apa nem bántott, de szeretünk birkózni - és itt akár egy játékos! birkózást is bemutathattok szexuális töltöet nélkül, hogy lássa, nicnsen baj.

A kulcs pedig nem kötelező elem nálatok, ha szeretkeztek?!

2017. ápr. 13. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!