Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ugye nem lehetek terhes?

Ugye nem lehetek terhes?

Figyelt kérdés

Decemberben született a lányom (első baba), akit 4 hétig tudtam szoptatni. 6 hetes kontrollon zöld utat adott a doktornő, és mivel már 2 hete nem szoptattam, írattam fogamzásgátlót. Azt mondta, hogy számoljam ki, hogy kb. mikor kellene megjönnie, és akkor kezdjem el szedni, addig kondom. Végül nem kellett számolgatnom, mert 2,5 hétre rá megjött. A fogamzásgátló leírásában az volt, hogy első szedésnél a ciklus 1. vagy 5. napján kell elkezdeni, és 8 napra rá ad védettséget (ciklus 9. vagy 13. napja). Én az 5. napon kezdtem el a szedést.

A ciklus 11. napján együtt voltunk, és persze kiszakadt az óvszer... de nem kicsit. Férjem azt mondta, hogy vegyünk esemény utánit, de én lebeszéltem azzal, hogy már 6 napja szedem a fogamzásgátlót, és naptár szerint is jók vagyunk.

A terhességem előtt úgy volt meg, hogy szerdán vettem be az utolsó tablettát, péntek éjjel jött meg, és keddig estig tartott. Amikor abbahagytam a gyógyszert, akkor is megmaradt a 28 napos ciklus, vérzés szombattól keddig.

Múlt héten szerdán vettem be az utolsó tablettát, és most hétfő van, de eddig nem jött meg, pedig már lassan vége kellene hogy legyen.

Okozhatja ezt az, hogy ez a szülés utáni második vérzés (lenne), illetve első fogamzásgátlós hónap?

Doktornőm jelenleg külföldön van, így csak jövő héten fogok tudni vele beszélni.

2017. márc. 20. 18:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen okozhatja.
2017. márc. 20. 18:17
 2/4 anonim ***** válasza:
56%
Én vennék egy tesztet, annak eredménye adna egy "kiindulópontot" aggódjatok, vagy ne :)
2017. márc. 20. 18:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát ha a tájékoztatóban az volt, hogy 8. naptól ad védettséget és ti ez előtt voltatok együtt, akkor azért esélyes egy új baba is. Mindenesetre parázni nincs értelme, ha elérhető lesz a doki és még mindig semmi, akkor beszélj vele.
2017. márc. 20. 18:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Mire ezt leírtad, rég rápisilhettél volna egy tesztre és már tudnád is a választ!
2017. márc. 20. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!