45 nm-es lakásban el lehet férni egy max.5 éves gyerekkel?
2 szobás (amerikai konyhás nappali + háló + kádas fürdőszoba + wc + egy kisebb erkély)
Lakásvásárlás előtt állunk, pár éven belül tervezzük a babát, de kicsit aggódunk, hogy ez a lakás nem kicsi-e.
Minden szempontból tökéletes lenne egyébként (környék, ár, felújított, zöldövezet stb.)
Kb. 5 éves lenne mire lejárna a hitel és utána tudnánk leghamarabb költözni, esetleg nagyobb lakást venni.
Később a párom szüleinek családi házába tudnánk költözni, de csak ha megörököljük majd. (csak a hosszú távú terv miatt írom).
Ezt tènyleg nehèz kèrdès, mert van aki elfèr kis helyen, söt azt preferálja, van akinek meg kell a tèr. Èn 53 nm-en nöttem fel a szüleimmel ès mindig szükösnek tartottam. Pedig volt egy 16 nm-es saját szobám, ez persze tökèletesen elèg volt. A szüleim voltak a másik, 20 nm-es szobában, ami háló ès nappali volt egyben egy tèrelválasztó polccal. Ezen felül volt mèg pici konyha, fürdö káddal, külön wc. Nekem nem volt elèg a tèr, mindig is arról álmodtam, hogy èn majd nagy házban èlek.
1,5 ève vettünk egy 150 nm-est kerttel (nagy közös tèr lenn, fenn 3 háló, 2 fürdö + külön wc). Most egy 1 èvesünk van, mèg egy babát tervezünk. Nekünk kell ennyi tèr, így èrzem jól magam. Mèg így is valószínüleg lesz egy kb 15 nm-es bövítès, hogy megnöveljük a dolgózórèszt, ami így 4. szoba lehetne, valamint egy könyvtárrèszt kialakítsunk az ètkezö, nappali mellett.
Mi 53m2 en lakunk 5 en.
Oke,ez panel,ergo egy nagy szoba(18m2),es ket fel szoba.az egyik 7-8m2 a masik10-11m2.nem tudom pontosan.
Plusz a konyha,furdo wc,es L alaku eloszoba.
A nagyszoba a mi halonk es nappali.benn van egy 3m es gardrob,ami kb mindent elnyel magaban :)
A nagyobb kisszoba a ket nagy fiue,a kicsi pedig a picie.
Oke,egyutt nem tudunk kiulni a konyhaba(7m2) de sokat nem is vagyunk itthon delben mindannyian.
Egyenlore ke yelmi szempontok miatt lakunk meg itt.kozel van minden,ovi,suli,bolt,posta...tenyleg minden a fenekunkben van.
Majf ha a nagyok mar akkorak lesznek,hogy be tudnak jarni egyedul sul8ba,akkor tervezunk egy csaladiba koltozni,a pici mar ott kezdene a sulit.
3 embernek a 45m2 szeri tem eleg.belolunk kiindulva persze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!