Hármas ikreknek nevek?!
Hosszú idő után, sikertelen próbálkozások, negatív tesztek és orvosról orvosra járás után hatalmas öröm mikor kiderül, hogy terhes vagy és hármas ikrek. (Beültetés után)
Mindenképp olyan neveket szeretnénk adni a kicsiknek, amiknek nem egyforma a hangzásuk, és a jelentése se mindegy számunkra.
2 kisfiúnk és egy kislányunk lesz.
Ezek a listás neveink:
Ákos (fehér sólyom)
Alex ( harcra kész férfi)
Benjámin (szerencse fia)
Dávid (szeretett)
Erik (nagyra becsült)
Félix (boldog)
Lénárd (erős mint egy oroszlán)
Roland (vakmerő hős)
Vince (győztes)
Zsigmond (győzelmes védő)
Abigél (az apa öröme)
Beatrix (boldogságot hozó)
Blanka (fényes, ragyogó)
Diána (ragyogó)
Édua (Hold felkelte)
Felícia (boldog)
Kata (korona, mindig tiszta)
Kincső (számomra ő a kincs)
Letícia (öröm, vidámság)
Noémi (gyönyörűségem)
Regina (királynő)
Zoé (élet)
Zsófia (bölcsesség)
Ti milyen "kombinaciókba" adnátok a neveket? Ha esetleg van más ötletetek szívesen fogadom!
30. vagyok, szerintem ezek a nevek illenek hozzá legjobban a felsoroltakból:
Benjámin
Vince/Dávid
Beatrix
Ja és mégegy, a Botos Vince kicsit rímel a borospincére, szóval talán az nem lenne a legmegfelelőbb, úgyhogy inkább legyen Dávid helyette; csak a mássalhangzók találkozásánál picit érdekes, ahol találkozik a két név, de szerintem jó lenne. Szerintem hangzásra ezek passzolnak a legjobban.
Mivel rövid a vezetéknév, és s-re végződik, én kizárnám a rövid neveket, valamint az s és z-re végződőeket.
Nálam ezek maradnának listán:
Lénárd-Abigél-Roland
Dávid-Regina
Viszont, ráadásként én nem adnék úgy nevet hogy Kettőnek ugyanaz a kezdőbetűje, a harmadiknak meg nem, vagy mindnek egyforma, vagy egyiknek se.
Benjámin,Dávid,Zsófia
Majd légyszi írd meg,hogy melyik neveket választottátok!:)
Még nem tudtuk eldönteni :/ de már leszűkítettük a kört: Dávid, Benjámin, Roland, és Abigél, Noémi, Letícia nevek közül választunk.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! :)
Ezek közül a Roland-Alex-Zoé.
Tetszik még:
Roland-Alex-Flóra
Roland-Alex-Leila
Roland-Bálint-Flóra
Roland-Bálint-Kiara
Roland-Bálint-Leila
Roland-Patrik-Flóra
Roland-Patrik-Kiara
Roland-Patrik-Leila
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!