Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet ilyen a vércsoportom?

Lehet ilyen a vércsoportom?

Figyelt kérdés

Anyám ARHnegatív az apám viszont 0 negatív. A nővérem ARH- a húgom pedig 0 negatív. Én úgy tudtam, hogy ARH- vagyok, de mivela férjem ARH+, így 2007-ben az első lányommal amikor terhes voltam ezt jeleztem az orvosomnak, aki azt mondta, hogy akkor kell ellenanyagot kapnom, de amúgy is kötelező az ellenanyag szűrés, így a terhességem alatt többször is megnézték mindig ARH+ lettem. Ez jó hír volt, mert akkor a férjemmel nem vagyunk összeférhetetlenek. 2009-ben ismét terhes lettem, ugyúgy megnézték, az eredmény ugyanaz lett. Valamiért mégis gyanús nekem ez az egész

Kérdésem: lehet ARH- anyának és 0- apának ARH+ gyereke?

2010. máj. 8. 22:13
 1/5 anonim ***** válasza:

"A vércsoportok öröklődését egyszerű genetikai törvényszerűségek határozzák meg. Ám a gyerek vércsoportját még szülei vércsoportjának ismeretében sem tudjuk minden esetben előre megjósolni. Két Rh-negatív szülőnek csak Rh-negatív gyereke lehet, viszont két Rh-pozitív szülőtől is származhat Rh-negatív utód is. Ez azon múlik, hogy a nagyszülőktől öröklött génpár melyik felét tartalmazták a szülők összeolvadó ivarsejtjei."

Azért valamit nem étek az elmondottaidból: első terhességedkor csupán bemondásra kaptál ellenanyagot? Nem nézték soha a terhesség alatt a vércsoportodat???

2010. máj. 8. 22:23
 2/5 A kérdező kommentje:
de persze, hogy néztek akkor is vércsoportot. Már akkor is csodálkoztam rajta, mert az anyám váltig állította,hogy én arh- vagyok, és a vérvételi papíromon meg nagy betükkel rajta van, hogy ARH+.
2010. máj. 8. 22:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy a szülők is rosszul tudják hogy rh negatívok?
2010. máj. 10. 09:43
 4/5 A kérdező kommentje:

de, szerencsére kiderült, hogy apám 0+ és negatív, de nem volt egyszerű kideríteni, mert voltak ellentmondások. Az a lényeg, hogy kiderült és megnyugodhatok.

köszönöm a válaszokat

2010. máj. 12. 09:13
 5/5 A kérdező kommentje:
mármint 0+ és NEM negatív (az előbb kimaradt a nem :))
2010. máj. 12. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!