Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ma voltam uh-n 17 hetes...

Ammoni kérdése:

Ma voltam uh-n 17 hetes vagyok szerettünk volna képet készíteni telóról a kicsiről mivel nem adnak képet. Létezik olyan a szabályzatban hogy nem lehet sajátkezüleg képet készíteni? Mert sok mindenkinél csak úgy látok képet a babájáról.

Figyelt kérdés

2017. febr. 6. 12:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Olyan sincs leírva a szabályzatban, hogy nem lehet az osztályvezető főnővér asztalára sz--rni, mégse lehet... érted, na.

Ez olyan dolog, hogy vagy engedik, vagy nem. Ha orvos lennék és épp vizsgálnék ultrahangon, biztos zavarna, hogy valaki ott kalimpál egy telefonnal. Tényleg orvosfüggő, hogy ki engedi meg szerintem.

2017. febr. 6. 12:06
 2/13 anonim ***** válasza:
74%
Amúgy menjetek el babamoziba, párezer forint és az direkt azért van. A TB-s rendelés célja orvosdiagnosztika, nem családi album készítés, ha ridegen nézzük, valahol ez így is van.
2017. febr. 6. 12:09
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Az, hogy a viszgalat vegen egyet kattint valaki, ertelmes orvist nem zavar. Kerdezd meg tole legkozelebb. Van aki rigolyas vagy vaskalapos, az nem fogja szeretni de attol meg talan megengedi. Mondd meg, hogy akkor kattintanal, amikor mar befejezte a vizsgalatot magat, es meg 5 mp-ig hagyja ott az uh kepet hogy egyet kattints. Ez normalis embert nem zavar.
2017. febr. 6. 12:11
 4/13 anonim ***** válasza:
85%

Nekem fura az ilyen orvos, akit ez a csekélység zavar. Nem is fura, hanem inkább mondanám kissé bunkónak. Fél pillanat lenne az egész, neki semmibe nem kerül, a kismamának viszont fontos lenne.

Én nem fizetős rendelésre jártam, csak a protokoll szerint kötelező ultrahangokon voltam (jó, meg egyszer elmentünk 4D-re is), sehol nem akadékoskodtak. A 12 hetesen akartam kérni képet, de mondta a dokinő, hogy ha nagyon akarok, persze, ad, de szerinte erről nem érdemes, egyrészt alig látszik valami, úgy helyezkedik a baba, másrészt ez egy jó sz*r, régi gép, és valóban, kb. egy krumplit láttam. De kétlem, hogy zavarta volna, ha a monitort lefotózom telefonnal.

A második ultrahang, 19 hetesen máshol volt, sokkal szuperebb géppel, lcd tévével a falon, hogy a kismama is mindent lásson (ugyanúgy tb-s rendelés ez is), ott ha akarom, akár végig is videózhattam volna a vizsgálatot, utólag hallottam, hogy mások csináltak is ilyet. Kértem képet, adtak is minden gond nélkül. Harmadszorra megint ott voltunk, ahol az ócska, béna gép van, nagy is volt már a babám, nem sok minden látszott volna, nem kértem képet, és nem fotóztam le a monitort, de biztos, hogy nem szóltak volna érte egy szót sem.

Persze megvan a módja, nyilván szólni kell, hogy szeretné az ember, és nem csak előkapni a telefont és kattintgatni.

2017. febr. 6. 12:36
 5/13 anonim ***** válasza:
75%

Sok helyen szólni kell h szeretnétek képet, de azért fizetni kell. Pár száz ft.

Az ilyen helyeken nyilván nem figják megengedni h a telóddal fényképezz!

Egyébként szóltatok az orvosnak h szeretnétek egy képet? Mit mondott?

2017. febr. 6. 12:38
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem sem valószínű, hogy nem engedik meg, ha előtte megkérdezed (és nem csak előkapod a telefont, azt vérmérséklettől függően lehet, hogy rosszul viselik). Az UH-képre is érdemes rákérdezni, mert voltam olyan (állami) kórházban, ahol ajánlgatták, hogy adnak, de fizetni kellett érte és két olyanban is, ahol adtak, ha kérted, de egyébként nem került szóba és nem adtak volna.
2017. febr. 6. 12:40
 7/13 anonim ***** válasza:
81%

Kérdezted őket, hogy lehet-e?

Nálunk nem tudom, hogy lehet-e, eszembe sem jutott ez, de képet adnak, bár fizetni kell érte.

Szerintem normális orvost nem zavar, ha képet nem tud adni, legalább a lefényképezhesd. Csak meg kell kérdezni előtte.

Itt a monitoron látottakat a falra szerelt hatalmas monitoron nézheti a kismama és apuka, néha át is kapcsol a doki 4Dre. Képet adnak pénzért. És ez nem fizetős hely...

2017. febr. 6. 12:46
 8/13 anonim ***** válasza:
70%
Na ez nekem egy nagy mérföldkő volt az életemben... :) mimdig visszahúzódó, csendes lány voltam, aki sosem akart sehol kellemetlenséget okozni és amit nem mondtak ki nekem egyértelműen, hogy szabad csinálni, azt nem is csináltam. Az sztk-ban viszont olyan határozottan közöltem az orvossal, hogy fordítsa majd felém a monitort, hogy lefotózhassam, hogy nem mert nemet mondani, pedig a barátnőmnek előző nap nem engedte. Mondta utána, hogy ezt nem szokták engedni, mire közöltem vele, hogy ha már nem jöhet be az úriember, aki csinálta ezt a gyereket, akkor igenis lefotózom neki és ez senkinek nem kerül pénzébe, nekik se. Nem is mondott rá semmit. Egyébként mi elmentünk 10 hetesen is babamoziba azért, hogy a férjem is láthassa. Nyilván 10 hetesen még nem annyira látszik, de az is nagy élmény volt, hogy láttuk nagyjából a körvonalait és tökéletesen emberke alakja volt. 17 hetesen szuler élmény lesz a babamozi, ha elmentek. Mi 15 hetesen is voltunk, csoda cuki kis emberke volt már 15 hetesen is! Rúgkapál, szopizza az ujjacskáját, nyitogatja az ujjait, jól látszanak a lábujjak is a kis csámpás lábán, stb. Nyugodtan menjetek el és lesz róla sok jó képetek + videó.
2017. febr. 6. 12:51
 9/13 anonim ***** válasza:
81%
Ha normálisan kéred, nem hiszem, hogy ne engednék, nincs 20 mp az egész... Én is megkérdeztem, mondták, hogy nyugodtan.
2017. febr. 6. 13:00
 10/13 anonim ***** válasza:
Nálunk a kórházban annyira futószalag az egész, hogy még törölgeted a hasad, már mást vizsgálnak a jelenlétedben. Ott elképzelhetetlen, hogy fotózz.
2017. febr. 6. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!