Ma voltam uh-n 17 hetes vagyok szerettünk volna képet készíteni telóról a kicsiről mivel nem adnak képet. Létezik olyan a szabályzatban hogy nem lehet sajátkezüleg képet készíteni? Mert sok mindenkinél csak úgy látok képet a babájáról.
Olyan sincs leírva a szabályzatban, hogy nem lehet az osztályvezető főnővér asztalára sz--rni, mégse lehet... érted, na.
Ez olyan dolog, hogy vagy engedik, vagy nem. Ha orvos lennék és épp vizsgálnék ultrahangon, biztos zavarna, hogy valaki ott kalimpál egy telefonnal. Tényleg orvosfüggő, hogy ki engedi meg szerintem.
Nekem fura az ilyen orvos, akit ez a csekélység zavar. Nem is fura, hanem inkább mondanám kissé bunkónak. Fél pillanat lenne az egész, neki semmibe nem kerül, a kismamának viszont fontos lenne.
Én nem fizetős rendelésre jártam, csak a protokoll szerint kötelező ultrahangokon voltam (jó, meg egyszer elmentünk 4D-re is), sehol nem akadékoskodtak. A 12 hetesen akartam kérni képet, de mondta a dokinő, hogy ha nagyon akarok, persze, ad, de szerinte erről nem érdemes, egyrészt alig látszik valami, úgy helyezkedik a baba, másrészt ez egy jó sz*r, régi gép, és valóban, kb. egy krumplit láttam. De kétlem, hogy zavarta volna, ha a monitort lefotózom telefonnal.
A második ultrahang, 19 hetesen máshol volt, sokkal szuperebb géppel, lcd tévével a falon, hogy a kismama is mindent lásson (ugyanúgy tb-s rendelés ez is), ott ha akarom, akár végig is videózhattam volna a vizsgálatot, utólag hallottam, hogy mások csináltak is ilyet. Kértem képet, adtak is minden gond nélkül. Harmadszorra megint ott voltunk, ahol az ócska, béna gép van, nagy is volt már a babám, nem sok minden látszott volna, nem kértem képet, és nem fotóztam le a monitort, de biztos, hogy nem szóltak volna érte egy szót sem.
Persze megvan a módja, nyilván szólni kell, hogy szeretné az ember, és nem csak előkapni a telefont és kattintgatni.
Sok helyen szólni kell h szeretnétek képet, de azért fizetni kell. Pár száz ft.
Az ilyen helyeken nyilván nem figják megengedni h a telóddal fényképezz!
Egyébként szóltatok az orvosnak h szeretnétek egy képet? Mit mondott?
Kérdezted őket, hogy lehet-e?
Nálunk nem tudom, hogy lehet-e, eszembe sem jutott ez, de képet adnak, bár fizetni kell érte.
Szerintem normális orvost nem zavar, ha képet nem tud adni, legalább a lefényképezhesd. Csak meg kell kérdezni előtte.
Itt a monitoron látottakat a falra szerelt hatalmas monitoron nézheti a kismama és apuka, néha át is kapcsol a doki 4Dre. Képet adnak pénzért. És ez nem fizetős hely...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!