Szerintetek melyik nevek a legszörnyűbbek azok közül, amiket a mostanában született gyerekeknek adnak?
Felkapott divatnevek: Zara, Zoé, Lara, Mira, Zorka, Benett, Brendon
Erőltetett, idegen hangzású nevek: Rikárdó, Britani, Gvendolin, Dzsesszika
Különféle eredetű szappanoperák nevek: Hatidzse, Dzsúlió, Eszmeralda
Ősmagyar mániások nevei: Cseperke, Zengő, Borsa, Árpádina
Gyümölcs/virág, egyéb "aranyos és cuki" nevek: Sugárka, Napvirág, Eperke, Málna, Bodza, Mandula
kihagytad a felkapottak közül a Zselykét, Zsombort...a Zselykétől a hideg ráz ki. a Zsombor nem tetszik, de nincs vele bajom.
Rikárdó meg ilyeneket c...nyok adnak gyereknek..ott a név a legkisebb baj szerintem.
Az utolsó két kategória szerintem már annyira egyéni megítélés kérdése, mármint ha valaki ilyen "ősmagyar hagyományörző jellem" vagy épp örök "bolondos cuki" jellem, azt én miért, milyen jogon kritizáljam? Én nem adnék ilyen nevet a gyerekemnek, mert én meg egy "örökrealista, túlkomoly típus" vagyok. akkor engem meg ezért kritizáljanak?
Hallottam már, hogy valaki az utcán Bazsolikumnak hívta a gyerekét. Először így:Bazsa!Bazsa! Aztán:Bazsolikum!!! :D
Egyébként exem meg a felesége a gyerekét Ennéhnek nevezte el, mert ez is valami ősmagyar név. Hát jó. :D egyébként nekem a Gwendolyn és az Evangeline nagyon tetszik, csak hát nyilván nem fogom így hívni a gyerekem ha Magyarországon maradok. :D
Zille, Zétény, Noel, Zselyke, Lelle is most elèg divatosak, engem idegesítenek/nem tetszenek. Ezt a listát bővíthetnèm, de nincs kedvem gondolkodni.
Az általad írtak közül a Mira meg a Lara mèg a tűrhető kategória (azt nem mondom, hogy tetszik, de elviselhető.) A többi no comment.
És mivan azokkal a nevekkel amiből Dunát lehet rekeszteni? A csoportban négy Hanna, két Lili van, két Bence, két Balázs. 20an vannak.. Katasztrófa
Amit sose adnék a gyerekemnek:Noel, Alex, Zselyke,
Amikkel én találkoztam:
- Itt olvastam gyakorin, a Hadúr nevet, bár remélem anyuka végül meggondolta magát.
- Ismerősöm kisfia a Titán nevet kapta, no comment... Egy másik kislánya Senon, így, ahogy írom.
Nálam ezek a kritikán aluli nevek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!