Családi adókedvezmény magzat után?
Figyelt kérdés
Akkor is igénybe tudja venni a párom a munkahelyén ha nem vagyunk házasok?2017. jan. 16. 21:27
1/4 anonim válasza:
Nem. Év közben csak házastárssal lehet közösen érvényesíteni.
Vele csak éves bevallásban oszthatod meg.
Viszont szülőként már jogosult lesz a megszületett gyerekre év közben is.
2/4 anonim válasza:
Ahogy előttem írták, csak házasként tudja a magzat után igénybe venni. Jövő évi adóbevallásnál tudja majd visszaigényelni a magzatit.
Nekünk tavaly kellett emiatt 3szor módosítani az adókedvezményes papírt. Januárban még csak az első gyerekre kértük, áprilisban házasodtunk, onnantól igényelte a magzat után, majd miután megszületett, akkor megint módosítani kellett a gyerek nevével, születési adataival. Viszont február elején töltöttem be a 91. napot, így majd most fogjuk visszaigényelni a februártól áprilisig terjedő időszakra.
3/4 anonim válasza:
2, ne felejtsd el, hogy az első házas visszamenőleges hatállyal módosult, így májsutól egész évre jár, függetlenül a gyerekek utáni kedvezménytől.
4/4 anonim válasza:
Nekünk is azt mondták először, hogy csak hazásoknak van. Kicsit jobban utána jártam, meg a védőnő is azt mondta, hogy így is jár ha nem vagyunk házasok. Minden probléma nélkül tudtuk igényelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!