Miért jobb az élet gyerek nélkül?
Eléggé félreérthető a kérdésem. Nagyon szeretnék gyereket csak egyelőre még nem vághatunk bele pedig egy nagyon kicsi hajszál választ el attól, hogy megtegyük. De még nem jött el az ideje...min 1 évet várni kell. Nem tudom magam elképzelni gyerek nélkül szóval bármit írhattok mert hosszútávon nem tudtok róla lebeszélni :) elsősorban olyanok válasza érdekel akiknek már van gyermekük szóval van viszonyítási alapjuk is. De írhat bárki természetesen.
Írnátok olyan dolgokat ami úgymond a gyerek ellen szól? Mi az amit gyerek mellett szinte képtelenség megtenni? Miért "rossz" ha van gyerek?
25 év alatti vagyok de fiatalon szeretnék szülő lenni.
Megkérlek titeket, hogy ne pontozzátok le egymást! Én nem fogok senkit. Ha nem szeretnétek, hogy nagyon lepontozzanak titeket akkor írjatok inkább privátban.
Nem provokatív kérdésnek szánom ezt a kérdést!
A magunk részéről tudok nyilatkozni csak.
Gyerekek nélkül nem jobb,csak könnyebb az élet. Nekünk jelenleg kettő van,a nagyobb az én előző kapcsolatomból. Szeretnénk még egyet majd,hogy hárman legyenek.
Én nekem a tél a rossz,hogy felöltöztetni őket,magamat is és úgy indulni el. Még nem dolgozom,de ha fogok,akkor egyszerre megyünk párommal,mert csak úgy vállalok munkát,hogy a gyerekekre legyen időm. Na ez a munka a nehézség gyerekekkel,olyat keresni,ami összefér velük. Persze sokan megoldják váltott műszakkal,én nem akarnám. Igazából én amit fel tudok hozni példának,amit nem tudunk velük az a mozi,koncert,esti programok,mint pl akármi vásár,lampionn úsztatás pl. De nekünk ezek nem olyan fontos dolgok,hogy emiatt bánjuk,hogy gyerekek vannak.
De!!! Párom édesanyja bármikor vállalja őket,még így is,hogy a kisebb 3hónapos múlt csak (üvegből eszik). Igaz teljes éjjelt nem voltak még ott ketten a gyerekek,de volt már,hogy ő letette a picit estére aludni,mi meg fél9-reértünk oda vissza egy du-i moziból.
Mi mindigis mondtuk,hogy unalmas és céltalan lenne az életünk nélkülük. Autó hitelre (1,5év a részlet csak rá), albérlet. Kocsi után lakás hitel. De így van cél az életbe legalább,nem csak utazással felélünk mindent és meghalunk.
Nincs aki hisztit rendezzen, amíg pl félájultan rosszul vagy a mosdóban.
Az ember nem is gondolnà mindenre kéne felkészülni
Kevésbé stresszes (4-szer voltunk kórházban 1 év alatt, hiába született makkegészségesen) és sokkal szabadabb.
Amit már sose fogok megtenni: spontán utazni bárhova. Hátizsákkal bejárni mondjuk Ázsia kevésbé higiénikus részeit. Mire vele lehetne, nekem nem lesz kedvem feladni a kényelmet. Kisgyerekkel mindent százszor átgondolsz. Van-e megfelelő egészségügyi ellátás, hova futhanánk hogyha baj van (így hogy beteges, még inkább szempont)...
Nincs délig alvás, láblógatás. Ha te vagy beteg, akkor is tenni kell a dolgod, nem fekheted ki, csak max. ha halálodon vagy (és ez úgy is igaz, ha a gyerek apja nem csak dísz otthon, hisz neki akkor is menni kell dolgozni, ha te beteg vagy).
Ennek ellenére boldog vagyok, nem mondom, hogy nem. De sokkal nehezebb, pedig azt hittem, teljes mértékben tudom, hogy mire vállalkozunk.
Ami hiányzik gyerek mellett: reggel még szunyókálni kicsit, kényelmesen megreggelizni CSÖNDBEN!, egy kávé mellett elolvasni az aznapi híreket, este megnézni egy filmet, vagy egy tv műsort, úgy hogy senki nem zajong.
Minden más jobb, mint gyerek nélkül.
Onnantól kezdve, hogy gyereked lesz az időd, a pénzed, egyáltalán az életed, nem a tiéd lesz, hanem a gyerekért, a gyerek miatt, a gyereknek stb lesz minden. Élvezd ki, míg nincs.
Pl.: Évekig annyit sem dönthetsz majd el, hogy mikor fekszel le. Lehet, hogy szívesen beszélgetnél éjszakába nyúlóan egy rég látott vendéggel, de tudod, hogy a gyerek az óramű pontossággal hétkor kelni fog és nem fogja érekelni, hogy anya meddig volt fent.
Vagy ha korán fekteted, akkor korán áll meg az élet. Valahova elmentek, akkor menni kell haza, mert fürdés fekvés, ráadásul korán kel majd. Ha későn fekteted, akkor meg nincs magánéletetek, mert addig kukorékol a gyerek, amíg már ti is lassan mentek lefeküdni, nincs már pár órátok kettesben, mondjuk legalább nem is kel korán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!