Mi a véleményetek? Terhesvitamin, hízás, nagy baba, kis baba? Kérdés alul azokhoz is akik nem szedtek!
Mik a tapasztalataitok? Tényleg van benne valami?
Akik szednek azok többet híznak? És a baba tényleg nagy lesz?
Ti szedtetek? mennyit híztatok? És picuri tényleg nagy lett:)
Aki esetleg nem szedett az is leírná, hogy mekkora lett a bébi? És hogy állt a hízással?
Milyen vitamint szedtetek? Ami nem konkrét terhes vitamin?
első babámmal gravidát szedtem végig, 39+5 született 3050g, 12 kilót híztam.
másodikkal elevitet majd femibiont szedtem, 16-17 kilót híztam (édeset kívántam) 40+1 született 3000g
Kb. 50 éve túlhaladott már ez az elmélet, SEMMI köze a terhesvitaminnak se a hízáshoz, se a magzat méretéhez.
Pozitív teszttől szedtem a Gravidát, napi egyet szülés után addig, amíg el nem fogyott.
Gyakorlatilag nem híztam (magamra hájat persze) semmit, 9-10 kilóval többel mentem szülni, mint amivel teherbe estem. Kifejezetten vézna volt a babám, 2970 gramm. A férjem is és én is 3 kiló környékén születtünk, leginkább ez a mérvadó, ebből sokkal inkább ki lehet indulni, hogy mekkora lesz két ember babája.
A pozitív teszttől kezdve szedtem terhesvitamint. Én 12 kg-ot híztam, a baba 4150 g lett, de nem is számítottunk kicsire, mivel párom 3,5 kg volt, én pedig 4 kg.
Ha a terhesvitamintól hízik az ember, akkor szoptatás alatt miért fogytam a kezdő súlyomhoz képest is még kb. 8 kg-ot?
Olyan furcsa, hogy még mindig előjön ez a kérdés. Nem téged akarlak bántani, félre ne érts, de már sokan megcáfolták a vitamin=nagy baba kérdést.
Első babával Elevitet szedtem az első 6 hónapban, 8,5 kilót híztam, babám 3330 gramm lett.
Második babával nem szedtem vitamint, szintén 8,5 kilót híztam, babám 3480 gramm lett.
Én Gravidát szedtem a terhesség elejétől kezdve, és még utána is majdnem 1 évig, a szoptatás alatt.
11 kilót híztam, ami utána gyorsan le is ment, a baba pedig 3150g volt. Szerintem sincs összefüggés.
Femibiont szedtem az elejétől, a lányom betöltött 38. hét után kemény 2200 grammal és 44 centivel született. Tényleg hatalmas :D Nem volt amúgy semmi baja, genetika, én is alacsony vagyok, meg vékony. Most másfél évesen is kisebb a kortársainál, 9 kg és 75-76 centi, arányosan nőtt születése óta. Szóval a genetikát nem sikerült felülírnia a vitaminnak...
Nem híztam sokat, 16 kilót, 46-ról indultam, 62-vel mentem szülni. Ebből úgy 3-4 kg víz volt, puffadtam a végén nagyon. Mire a lányom 9-10 hónapos lett, ugyanannyi volt a súlyom, mint a terhesség előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!