A főnököm mondhatja hogy hamarabb menjek vissza dolgozni?
Nem mondhat semmit!
A gyed, gyes alatt fizetés nélküli szabin vagy a főnököd szempontjából..a pénzedet az állam küldi, nem a főnököd..
Ha akár két éven belül a gyed alatt, akár gyes alatt , vagy csak a gyes leteltével akarsz visszamenni, köteles visszahelyezni a szülésed előtti munkakörödbe..ha gyed alatt mész vissza dolgozni, le kell mondani a gyedet, és meg lehet igényelni a gyest, de ennek nézz utána pontosabban mit hol kell intézni.
A főnöködmost nem főnök!
Mondani mondhatja :D Te is mondhatsz neki nyugodtan nemet :D
(A babanak ahogy en tudom az elso harom evben nagyon nagyon nagy szuksege van a mamara, majd 3 eves koraban lesz neki keves a "mami", akkor nyilik meg a tobbiek fele, kb 8 honapos-egy eves koraban veszi eszre, hogy a mamival nincs osszeragadva, akkor nyugosebb lesz picit emiatt)
Szerintem siman mondd meg a fonokodnek kerek perec, hogy te is nagyon szeretnel visszamenni dolgozni, de nem megy, esetleg hetente parszor, vagy 4 orakban be tudsz segiteni, ha égsz a munkavágytól, és el akarsz nagyon menni, de az tenyleg a maximum, full 8 oraban egyszeruen nem.
Na hát ez a legutóbbi válaszoló története elég szomorú. Ilyenkor hol van aki megvédje az embert, az anyát?
Az utolsó válaszolónak üzenem, hogy döntse el mikor akar elmenni dolgozni, és nézze előtte legalább fél évvel az állásokat és kívánom, hogy a réginél egy sokkal jobbat találjon és utána intsen be a régi főnökének, persze azért finoman.
A kérdezőnek:
Szerintem nem kényszeríthet rá, de hát piszkos világ van. Hát vagy az vár a másik babával aki visszament, vagy a főnök megoldja máshogy ha te nem mész.
Ha meg ilyen lenne a főnököd, akkor keress másik állást, mert hosszabb távon se biztos hogy jó lesz.
Ha gyed alatt mész el dolgozni, akkor olvastam olyat hogy megteheted, hogy szünetelteted a gyedet és dolgozol, rendes bért kapsz csak, de ha nem jön be az új munkahely, akkor talán köteles az új munkaadód is ugyanazt a gyedet újra fizetni, mint amit kaptál régebben de ugye még a 2 éves korig fenálló hónapokra értve. Ami kimaradt arra nem. Vagy ha úgy van, le lehet mondani a gyedet és gyesre menni, mert csak gyes mellett lehet legálisan dolgozni.
Az utolsó előttinek még annyit. Kívánom annak aki ilyet mondott neked hogy ha elvetélsz akkor mehetsz, szóval kívánom neki, hogy élje át ő ezeket valamilyen formában és mondja neki ezt valaki. Mintha kutya lenne az ember, aki addig neki dolgozott és az ő "seggét takarította". Hihetetlen. Kérünk egy ombducmant!!!!
Hát igen állítólag a terhes kismamákat se lehet kirúgni terhesség alatt, mégis nem egyre hallottam már példát. Ilyenkor hol van az állam segítő keze???? HOL?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!