Hallottatok arról, hogy az új kormány január 1-jétől vissza szeretné állítani a régi családtámogatási rendszert?
Szerintetek visszamenőleg is meg fogja adni az anyukáknak a 3 évet? Mert elég igazságtalan lenne, ha az április 30. és december 31. között szülő kismamák csak 2 évet kapnának, a január 1-je után szülők pedig ismét 3 évet.
Én júliusban szülök.
Sajnos fizetunk, sot, kocsira is. Ezen kivul aramot, vizet, gazt, telefont, netet, szemetdijat, mindent, amit lehet.
Es nincs nagy jovedelmunk sajnos.
A lepontozasbol arra kovetkeztetek, hogy meg elmeleti sikon sem latjak at sokan azt, hogy mirol beszelek.
Attol felek, hogy a kovetkezo generacio (a mi babaink, gyermekeink) epp a jelenlegiek (tehat a sajat szuleik) rovidtavu onzosege miatt fognak epp annyit panaszkodni es szenvedni a honap vegen, ahogyan most mi tesszuk.
Jo lesz az?
Én értelek, és egyet is értek. Biztosan engem is le fognak pontozni, de azért valamibe mindenki belegondolhatna: most küszködünk, szenvedünk a talponmaradásért. Ha maradnak a megszorítások, legalább néhány évig, akkor a jelenleg béka s.gge alatt lévő gazdaság kicsit feleszmélhet, és megindulhatnak olyan folyamatok, amelyek lehetővé teszik, hogy helyreálljon a rend, s a bérből és fizetésből élők ne szenvedjenek forintokért, amikből semmire nem futja. Mi is küszködünk, és spórolunk, ahol tudunk, és még így is neccesen alakulnak a hóvégék, vannak számlák, amiket tolunk magunk előtt, de én tudom, hogy ha most adnak kicsivel többet, akkor 5 év múlva nem ennyire fogunk küszködni, hanem egész egyszerűen tönkremegyünk, nincstelenné válunk. A megszorításoknak a mostani volt az utolsó pillanat, így van remény, hogy a gyerekeink normális gazdasági helyzetben éljenek.
Tudom, hogy sz.r, nekem is az, de ha hosszú távon nézzük, csak előnye lehet a megvonásnak, míg a visszaállításnak csak hátránya, kétszer ennyi, mint most.
Hiába szidunk politikust, pártot, hatalmon lévőt, leköszönőt, attól, hogy tudjuk, tönkretették az országot, még nem lesz a gazdaság jobb helyzetben. Sajnos ez a helyzet, de próbáljatok ti is reménykedni abban, hogy a megszorításoknak meg lesz a hosszútávú eredménye. Hiszen csak ez a fontos most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!