Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tetszik a masfel evesem...

Nem tetszik a masfel evesem neve. Eddig beceneven hivtam. Szolitanatok teljesen mas neven?

Figyelt kérdés
A ferjem eroltette ezt a nevet :(
2016. dec. 25. 00:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%
Hát megértem, engem a hideg ráz ettől a névtől. Tényleg nem lett volna szabad beleegyezned, legalább azt ki kellett volna harcolnod hogy két neve legyen, és a másikat te válaszd. Változtassátok meg a nevét, ha nem megy, akkor hívd Ben-nek. Barátnőm volt így gyerekkorunkban, mindenki Annának szólította, csak sokkal később derült ki hogy ő igazából Friderika, csak az anyukája nem tudott megbarátkozni azzal a névvel.
2016. dec. 25. 11:22
 12/21 anonim ***** válasza:
50%
Minel elobb valtoztasd meg a nevet! Ez a nev tenyleg borzaszto.
2016. dec. 25. 11:55
 13/21 A kérdező kommentje:
Koszi a Válaszokat! Sajnos megváltoztatni nem tudom, mert a férjem nem megy bele, és mindkettőnk aláírása kellene.
2016. dec. 25. 12:21
 14/21 anonim ***** válasza:
63%
Akkor mond meg a férjednek, hogy nem vagy hajlandó azon a néven szólítani, és kategorikusan kezd el mondjuk Olivérezni. Bár nem értem a férjed miért ekkora tahó. A következő gyereknél meg add neki az általa legjobban utált nevet.
2016. dec. 25. 12:33
 15/21 anonim ***** válasza:
77%

1. A férjed egy barom, a házasságotok halálra van ítélve és a válás sokkal jobb opció neked meg a gyereknek, mint egy barom mellett végigszenvedni egy egész életet.

2. Nem, nem szólítanám Lacikának vagy bármi másnak a gyerekemet mert nem kell vele éreztetni hogy nem szereted a nevét és összezavarni sem kell! Nem az ő hibája hogy muja vagy!

2016. dec. 25. 15:18
 16/21 anonim ***** válasza:
73%
Ismerek olyat, ahol szintén apuka erőltetett egy nevet, ami csak neki tetszett. Anyuka teljesen más néven szólította, ezt átvette mindenki. A srác pedig 18 évesen hivatalosan is megváltoztatta a nevét.
2016. dec. 25. 20:42
 17/21 anonim ***** válasza:
71%
Benett? Ez már simán lehetne válóok. Mindenesetre egyikőtök se normális, se az erőltető férjed, se te, ahogy ezt eltűrted.
2016. dec. 25. 21:18
 18/21 A kérdező kommentje:
Kerlek ne bantsatok mar, igen annyira banom mar, de nem tudom visszacsinalni :(
2016. dec. 25. 22:48
 19/21 anonim ***** válasza:
39%

Nyugi, nekem anyu annak idején a Nóra Lili keresztneveket akarta adni, apu viszont ragaszkodott az Annához, amit anyám gyűlölt. Már 8 hónapos terhes volt anyu, mikor egyik nap - kábé a semmiből - apu hazaállított azzal, hogy Márta legyek! Anyu azt se támogatta teljesen, mert se nem Nóra, se nem Lili, de belement, azzal a feltétellel, hogy a második nevem teljesen különböző lesz, hogy ha az egyik nem illik rám, akkor maradjon a másik! Senki nem hív Mártának, mindenki becézi a nevemet - ki így, ki úgy -, de nekem is a hátamon föláll a szőr, ha a második nevemet mondják!

Van viszont olyan barátnőm, akinek a faszija muszlim, született gyerekük és egyik az egyik névhez, másik a másik névhez ragaszkodott, így a barátnőm és az ő barátai az egyik néven nevezik a gyereket, apuka, meg annak a bandája meg Abdullahnak! Szóval szerintem teljesen belefér még az is, hogy más néven szólítsd a gyerekedet! Kit érdekel, hogy mi van a papírra írva?!

Amúgy meg a Benett, hűt nekem sem jönne a számra, sőt, majdnem minden ismerősömnek Bence, Beni, Bendzsi, meg ilyenek a gyeerkeik.... őszintén szólva én sem becézném így a gyerekemet!

Azt hallottam egyszer egy okos embertől, hogy "figyeld meg, hogy az aktuális pasid ki tudja-e mondani kedvesen a nevedet, mert ha nem, akkor menekülj"! Szerintem ez teljesen ráhúzható erre a helyzetre! Szard le, találj a gyereknek egy nevet, amin szívesen hívod és mondd mindenkinek, hogy a második nevét használjátok és kész! A Benett meg mehet a kukába! Én a helyedben így is tanítanám neki: "Szabó Benett Károly" (nyilván csak mondtam valamit), hogy tudja az anyakönyvezett nevét is, de legyen vele tisztában, hogy neki van másik is! :)

2017. jan. 4. 21:19
 20/21 anonim ***** válasza:
39%
Az előző vagyok és csak annyit tennék még hozzá, hogy az egyik rokonunk a második gyereke születésekor, miután az egész család egyetértett a kiválasztott nevével, a szülés után, a nagy sokkban, mikor kérdezték tőle, hogy hogy akarja hívni a kisfiút, semmi más nem jutott eszébe, csak az, hogy Sándor és ez lett a gyerek neve! :D (Mondjuk mindenki szereti, senkinek nincs vele baja, még a név viselőjének se, de látod, nem csak előre megfontolt szándékkal lehet furi nevet adni a gyereknek! :D ) Szóval ne hibáztasd magad, hogy miért mentél bele, hogy ez legyen! Nevezd át és kész! :)
2017. jan. 4. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!