Nem tetszik a masfel evesem neve. Eddig beceneven hivtam. Szolitanatok teljesen mas neven?
1. A férjed egy barom, a házasságotok halálra van ítélve és a válás sokkal jobb opció neked meg a gyereknek, mint egy barom mellett végigszenvedni egy egész életet.
2. Nem, nem szólítanám Lacikának vagy bármi másnak a gyerekemet mert nem kell vele éreztetni hogy nem szereted a nevét és összezavarni sem kell! Nem az ő hibája hogy muja vagy!
Nyugi, nekem anyu annak idején a Nóra Lili keresztneveket akarta adni, apu viszont ragaszkodott az Annához, amit anyám gyűlölt. Már 8 hónapos terhes volt anyu, mikor egyik nap - kábé a semmiből - apu hazaállított azzal, hogy Márta legyek! Anyu azt se támogatta teljesen, mert se nem Nóra, se nem Lili, de belement, azzal a feltétellel, hogy a második nevem teljesen különböző lesz, hogy ha az egyik nem illik rám, akkor maradjon a másik! Senki nem hív Mártának, mindenki becézi a nevemet - ki így, ki úgy -, de nekem is a hátamon föláll a szőr, ha a második nevemet mondják!
Van viszont olyan barátnőm, akinek a faszija muszlim, született gyerekük és egyik az egyik névhez, másik a másik névhez ragaszkodott, így a barátnőm és az ő barátai az egyik néven nevezik a gyereket, apuka, meg annak a bandája meg Abdullahnak! Szóval szerintem teljesen belefér még az is, hogy más néven szólítsd a gyerekedet! Kit érdekel, hogy mi van a papírra írva?!
Amúgy meg a Benett, hűt nekem sem jönne a számra, sőt, majdnem minden ismerősömnek Bence, Beni, Bendzsi, meg ilyenek a gyeerkeik.... őszintén szólva én sem becézném így a gyerekemet!
Azt hallottam egyszer egy okos embertől, hogy "figyeld meg, hogy az aktuális pasid ki tudja-e mondani kedvesen a nevedet, mert ha nem, akkor menekülj"! Szerintem ez teljesen ráhúzható erre a helyzetre! Szard le, találj a gyereknek egy nevet, amin szívesen hívod és mondd mindenkinek, hogy a második nevét használjátok és kész! A Benett meg mehet a kukába! Én a helyedben így is tanítanám neki: "Szabó Benett Károly" (nyilván csak mondtam valamit), hogy tudja az anyakönyvezett nevét is, de legyen vele tisztában, hogy neki van másik is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!