Kislányom nagyon sokat bukik. Anyósom azt tanácsolta hogy krumplit törjek nagyon pépesre,keverjek bele anyatejet hogy folyós legyen és ezt adjam neki kiskanállal. Minden szopi előtt egy kicsit. Kipróbálnám,de bizonytalan vagyok nem túl korai e.
Nem az ő gyomrának való, inkább konzultálj a gyerekorvossal.
2010. máj. 3. 11:35
2/12 anonim válasza:
Ne adj még neki ilyesmit!
2010. máj. 3. 11:37
3/12 anonim válasza:
Szerintem se.
Azért bukik a babád, mert még nincs kifejlődve rendesen a gyomor záróizma. Ez így van kb minden 2. babánál. Nagyjából 6 hóig szokott tartani.
Ha adsz is neki krumplit, attól még bukni fog.
Várd meg a 6 hót a hozzátápival, de a 4-et legalább.
2010. máj. 3. 11:37
4/12 A kérdező kommentje:
Nem akarok még hozzátáplálni. Anyósom azt mondta hogy mind a két fiánál ezt csinálta,mert ők is buktak. Most a párom erőszakoskodik hogy próbáljuk ki,mert neki sem lett semmi baja.
2010. máj. 3. 11:42
5/12 anonim válasza:
Szia!
Szerintem se adj ne Neki semmit!Szólj orvosnak, a bukásról és Ő majd segít megoldani a problémát, ha probléma.De ha bukik, a krumplitól még ugyanúgy fog és nem is biztos hogy szeretni fogja.
Anyósod pedig, régen tényleg így csinálták, de azok más idők voltak, más krumplival!!!
2010. máj. 3. 11:46
6/12 anonim válasza:
Ne adj!!4 A bukás, ha a baba nem nyűgös miatta, a súlya megfelelően növekszik, nem gond. Lehet, hogy csak mohóbban szopizik, kicsit többet a kelleténél... Igen, régen (még 18-20 éve is) jóval hamarabb kezdték a hozzátáplálást (6 hetesen gyümölcs, 2 hónaposan főzelék!!!), de azóta a világ és az orvostudomány is nagyot fejlődött. Kiderült, hogy a babák gyomra kb. 5-6 hónapos korára lesz annyira érett, hogy egyáltalán termelődnek benne olyan enzimek, amelyek segítségével le tudja a szervezet bontani a szilárd táplálékot. [link]
2010. máj. 3. 12:04
7/12 anonim válasza:
van egy nutriton nevű zselésítő anyag azt lehet a tejbe keverni én is ezt kaptam a kislányomnak mert nagyon sokat bukik.gyógyszertárban tudsz venni asszem recept nélkül is de nem vagyok benne biztos.recepttel 2000 ft.remélem segítettem.jaa és teljesen természetes anyagból van szentjánoskenyérfa magból.sok sikert.
2010. máj. 3. 13:36
8/12 anonim válasza:
Nem adunk ilyen kicsinek krumplit! Fejletlen emèsztőrendszerét ne terheld vele. Tök normális, hogy visszajön a tej. Szólj a dokinak, mit gondol erről, ne az anyósnak!
2010. máj. 3. 14:19
9/12 anonim válasza:
A párod honnan tudja, hogy nem lett semmi baja a krumplitól?? Hiszen olyan kicsi volt amikor kapta, hogy nem is emlékezhet rá. Egyébként a krumplitól még jó nagy szorulása lehet a babának, amit ugye nem akar a férjed?! Ne adj neki, a bukás ijesztő, de nagyon is természetes folyamat, majd ahogy nő a baba, úgy fejlődik tovább a gyomor záróizma, és egyszercsak elmúlik. Nálunk 3.5 hónapos koráig tartott. Kitartás, már nem tart sokáig.
2010. máj. 3. 15:24
10/12 anonim válasza:
NE adj neki krumplit.
az én kisfiam 8 és fél hónapos és sajnos még mindig bukik. nem változtatott ezen a hozzátáplálás sem, igaz a darabos kajáktól kevésbé bukik.
vannak speciális bukásgátló tápszerek, és az anyatejes babáknak is van az a készítmény amit az egyik előttem szóló írt. ez besűríti a gyomrocskában levő tejet, így kevésbé jön vissza.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!