Melyik nevet adnád?

Figyelt kérdés
Lina,Zina,Zita,Rita,Rozália,Rozina,Rozita.
2016. dec. 21. 11:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Csak a Zita, Rozina elfogadható, de ezt sem adnám.
2016. dec. 21. 19:36
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha valaki nem akar pl hosszu nevet adni, mint Karolina, hanem csak egy egyszeru rovid nevet, mint pl Lina, akkor miert ne tehetne?

Persze teheti, de ettől nem fog kevésbé gáznak hangzani. Még egy kislánynak oké, de gondolj bele, 50 évesen, dr. xy. Lina... komolytalan. Ráadásul igen, a gyerekek gonoszak, és a Lina könnyen csúfolható, ami megkeserítheti az életét. A Lina ráadásul szerintem nem egyszerű név, hanem túlamerikanizát divatnév. Egyszerű név az említett Rita vagy Zita, esetleg Réka. Én két Linát ismerek, az egyik egy Yorki, a másik pedig egy perzsa cica.

2016. dec. 22. 14:46
 13/15 anonim ***** válasza:
48%
Nekem ugy tunik, hogy a felnottek gonoszabbak. Ha ti olyanokat mondotok, hogy ez meg ez a nev vallalhatatlan, meg ez meg az nem valo embergyereknek, akkor nem csoda, hogy a gyerekeitek is ilyen kis gnom gonoszak, mint ti. Nem esik messze az alma a fajatol, ti nevelitek ilyennek, buszkek lehettek rajuk.
2016. dec. 22. 18:58
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen utolsó, bocsi hogy őszintének nevelem. Bár igaz hogy a gyerek nem tehet róla hogy a szüleinek érdekes ízlésük van, de ők isszák meg a levét.Sosem értettem ezeket az erőltetett külföldies neveket, magyar gyereknek. Most gondolj bele, egy Varga Lina...nagyon gázul hangzik. Akkor már inkább Alina. Egy betű, de máris komolyabbá, viselhetőbbé teszi a nevet, és a csúfolásoknak is elejét veszi.
2016. dec. 22. 19:08
 15/15 anonim ***** válasza:
Ja és miért véded ennyire az ilyen neveket? Talán téged vagy a gyerekedet hívják így?
2016. dec. 22. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!