Szülés után 2 hónappal szerintetek dolgozhatnék pár alkalommal szombat éjszaka?
Hivatalosan nem. Szóval ha nem bejelentett munka, akkor nyugodtan. Ha bejelentett, akkor le kell mondanod a csedet vagy gyest (attól függ, mit kapsz).
Szerintem csak akkor, ha félre tudsz vonulni fejni. Mert a tejed termelődik, és ha nincs rá kereslet mindig, összezavarodik a szervezet. Szóval amikor a gyerek enne, akkor fejned kell éjszaka.
Nehezen, de kivitelezhető. Ami gondot fog okozni:
1. Ami a legkellemetlenebb gond: fejned kell kb. 3 óránként, tehát a pult mögül el kell majd jönnöd. A fejés maga kb. 20, valakinél 30 perc, ha mindent ki akarsz fejni. De valaki 10 perc alatt megoldja... Ha nem teszed, fájni fog a melled, begyulladhat. Sőt, nekem még ebben az időszakban spontán megindult, tehát a ruhám tiszta tej volt. Ez persze valamennyire betéttel megoldható, de nekem rendre úgy is elazott a ruhám. Annyira persze nem kellett óvatoskodnom, én itthon voltam, nem érdekelt. Ebben az esetben te jobban oda fogsz figyelni, és így ezzel talán nem lesz gond.
2. Fejőgéppel gyorsabb, de az nem fej ki annyi tejet. Nem árt majd kézzel rásegíteni, ha nem akarod, hogy masnapra csökkenjen a tejed.
Amúgy a tejcsökkenéstől annyira nem kell tartani, mert ezek csak egy estés munkák, utána van ideje újratermelődni. Talán kicsit nehezebb lesz a másnap.
3. Fáradt leszel :) de te ismered magad, meg hogy mennyit bírsz. És hát egy-egy estéről van szó, szóval én azt mondom, ez nem vészes.
4. Ami talán nehéz lesz: annyi tejet lefejni, hogy elég legyen estere. Ha neked sok a tejed, nincs gond. Én például próbáltam magam fejni az elején, de alig akart valami jönni pluszba. Te ismered magad, ezt jobban el tudod dönteni.
Ezeket merlegeld. Remélem, segítettem.
Próbáltad már, hogy elfogadja-e a lefejt anyatejet?
Mert nem minden baba fogadja el, és akkor apuka eléggé szívni fog...
A másik, hogy ha cumisüvegből kapja, akkor előfordulhat hogy cumizavaros lesz, és később nem fogadja el a mellet.
Ezeket is érdemes átgondolni a fent leírtak mellett.
Ennyitől nem lesz cumizavaros.
Ha úgy érzed, hogy bírod, akkor csináld.
A heti 1-1 nap nem zavar bele semmibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!