Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után 2 hónappal szerint...

Szülés után 2 hónappal szerintetek dolgozhatnék pár alkalommal szombat éjszaka?

Figyelt kérdés
Alkalmi pultos munka, nagyon jól fizet Ausztriában, 3alkalomról lenne szó egymást követő hétvégéken. A babát az apukájával hagynám itthon este 8tól reggel 5ig, mivel anyatejes lefejt tejjel. Nagyon jol erzem magam a szulesnek mar semmi nyoma, igaz ennyit nem álltam egyfolytában, meg ugye azért pörögni is kell mert nagyon sok ember lesz viszont rettentő jól fizet+a jattot is megtarthatjuk. Szerintetek?

2016. dec. 13. 11:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan nem. Szóval ha nem bejelentett munka, akkor nyugodtan. Ha bejelentett, akkor le kell mondanod a csedet vagy gyest (attól függ, mit kapsz).

Szerintem csak akkor, ha félre tudsz vonulni fejni. Mert a tejed termelődik, és ha nincs rá kereslet mindig, összezavarodik a szervezet. Szóval amikor a gyerek enne, akkor fejned kell éjszaka.

2016. dec. 13. 12:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nehezen, de kivitelezhető. Ami gondot fog okozni:

1. Ami a legkellemetlenebb gond: fejned kell kb. 3 óránként, tehát a pult mögül el kell majd jönnöd. A fejés maga kb. 20, valakinél 30 perc, ha mindent ki akarsz fejni. De valaki 10 perc alatt megoldja... Ha nem teszed, fájni fog a melled, begyulladhat. Sőt, nekem még ebben az időszakban spontán megindult, tehát a ruhám tiszta tej volt. Ez persze valamennyire betéttel megoldható, de nekem rendre úgy is elazott a ruhám. Annyira persze nem kellett óvatoskodnom, én itthon voltam, nem érdekelt. Ebben az esetben te jobban oda fogsz figyelni, és így ezzel talán nem lesz gond.

2. Fejőgéppel gyorsabb, de az nem fej ki annyi tejet. Nem árt majd kézzel rásegíteni, ha nem akarod, hogy masnapra csökkenjen a tejed.

Amúgy a tejcsökkenéstől annyira nem kell tartani, mert ezek csak egy estés munkák, utána van ideje újratermelődni. Talán kicsit nehezebb lesz a másnap.

3. Fáradt leszel :) de te ismered magad, meg hogy mennyit bírsz. És hát egy-egy estéről van szó, szóval én azt mondom, ez nem vészes.

4. Ami talán nehéz lesz: annyi tejet lefejni, hogy elég legyen estere. Ha neked sok a tejed, nincs gond. Én például próbáltam magam fejni az elején, de alig akart valami jönni pluszba. Te ismered magad, ezt jobban el tudod dönteni.

Ezeket merlegeld. Remélem, segítettem.

2016. dec. 13. 12:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen, segítettetek, köszi a hasznos és intelligens válaszokat! :) Igazából éjjel 1-2 szer kel a babám enni, mivel igény szerint szoptatok, de mondjuk ez este 10utánt jelent, szóval 8után mondjuk olyan 3szor lesz éhes-és nekem ennyiszer kell majd fejnem kb. Inkább a másnap lesz húzós gondolom de majd ágyban töltjük együtt <3 köszi mégegyszer!
2016. dec. 13. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Próbáltad már, hogy elfogadja-e a lefejt anyatejet?

Mert nem minden baba fogadja el, és akkor apuka eléggé szívni fog...

A másik, hogy ha cumisüvegből kapja, akkor előfordulhat hogy cumizavaros lesz, és később nem fogadja el a mellet.

Ezeket is érdemes átgondolni a fent leírtak mellett.

2016. dec. 13. 13:25
 5/7 anonim ***** válasza:
48%

Ennyitől nem lesz cumizavaros.

Ha úgy érzed, hogy bírod, akkor csináld.

A heti 1-1 nap nem zavar bele semmibe.

2016. dec. 13. 14:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, kapott már cumiból mert sajnos 2 héttel szülés után visszakerültem egy napra a kórházba, simán elfogadta. Ilyen szempontból nem lesz baj szerintem, meg az éjszakát is nagyon szépen átalussza tényleg 1-2 evés és alszik tovább. Köszi a segítséget! :)
2016. dec. 13. 15:06
 7/7 anonim ***** válasza:
A cappuccinoval és a lattével nem lesz gond, úgy látom! :D Jó munkát és ne hajtsd túl magad!
2016. dec. 14. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!