Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez fog problémákat...

Szerintetek ez fog problémákat okozni?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok és érkezik az első babánk. 19 hetes vagyok. (Tervezett baba)

Van egy 3 és fél éves öcsém, mire a gyermekem megszületik 4 éves lesz.

Néha elgondolkozom azon hogy nem e fog problémát jelenteni az, hogy ilyen kicsi korkülönbség van az öcsém es a gyerekem között. Mármint hogy öcsém nem e azt fogja hinni hogy a testvére vagy fordítva. Mert ugye sokat fog segíteni anyukám nekem sokat lesznek nálam es tartok ettől, hogy lehetne elmagyarázni nekik hogy nem testvérek.

Azért is felek ettől mert mikor anyukáméknak elmondtam, érkezik a baba, öcsém a fülembe súgta hogy remélem öcsike lesz, persze mondtam neki hogy en a nővére vagyok es o az en fiam/lányom lesz akkor o nagybácsi nem testvér de hat kicsi ahhoz hogy ezt megértse.

Szerintetek ez nagy problémát fog okozni?

2016. dec. 9. 09:53
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
Te tényleg ilyen hülye vagy? Miért hinné azt, hogy a testvére????? Ennyi ésszel gyereket vállalni. ...
2016. dec. 9. 09:58
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Jól gondolom, h inkább anyukád kavarásától félsz inkább?
2016. dec. 9. 10:09
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem anyától nem félek. Nem olyan ember aki bekavarna.

Mondjuk lehet csak en gondolom túl es nem is lesz semmi baj.

2016. dec. 9. 10:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

örülj, hogy lesz másik kisgyerek is a családban!

ha nem úgy nevelitek őkt, hogy testvérek (de miért tennétek?), akkor miből hinnék majd, hogy azok?

2016. dec. 9. 10:32
 5/7 A kérdező kommentje:

Örülök! Boldogabb már nem is lehetnék hisz csak a saját gyerekem lesz.

De igaz véglis tőlünk függ az egész es mi nem fogjuk őket ugy nevelni hogy azt higgyék.

2016. dec. 9. 10:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha te problémát kreálsz belőle, akkor az lesz. Ha nem, akkor nem. Minek ebből ekkora ügyet csinálni, már jó előre?

Amúgy a megoldás egyszerű: anyukád nevelje a saját gyerekét, és te is a sajátodat. Nem értem, minek kell már előre levajazni, hogy anyukád nálatok fog lógni folyamatosan. Oké, az első hetekben elkel a segítség, de utána? Csak elbírsz egy darab babával a pároddal együtt, nem? Tessék leválni anyukáról, és máris nem fogja azt hinni az öcskös, hogy testvére született.

2016. dec. 9. 11:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy 4 évesnek már el lehet magyarázni, hogy az a baba az unokaöcsi vagy az unokahugi. De ha meg úgy fog rá tekinteni, mint testvérére, az miért baj? Nem látom, hol van itt probléma? Igaza van az előzőnek. Ha már ilyenekből problémát kreálsz, akkor mit fogsz tenni, ha egy valódi problémával találod majd magad szembe?
2016. dec. 9. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!