Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak itt keresztény szülők?

Vannak itt keresztény szülők?

Figyelt kérdés

Nektek hány gyermeketek van ? Milyen nevet adtatok neki ? Evések előtt és lefekvés előtt szoktatok imádkozni ? Egyházi iskolába jár a gyerek ? Mennyire nevelitek szigorúan, konzervatívan ?

A kérdés célja nem a kereszténység, ilyen családok szídása. Én is keresztény család gyereke vagyok. Azért írtam ki kérdést, mert kíváncsi vagyok a többi vallásos családra.

2016. dec. 7. 11:01
 1/8 anonim ***** válasza:
61%

2 gyerek, a nevüket nem szeretném kiírni, bibliai eredetű, de elég gyakori nevük van. Evés előtt szoktunk imádkozni, lefekvés előtt nem. Sima állami oviba és suliba járnak. Bár az értékrendünk viszonylag konzervatívnak számít, nem neveljük őket különösebben szigorúan, az egyetlen, amit az átlagnál talán kevésbé tolerálunk, az a csúnya beszéd.

Szerintem teljesen átlagos, normális életet élünk.

2016. dec. 7. 11:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni, hogy nem konkrét neveket kérdeztem. Hanem eredet. Pl. nálunk magyar (fontosak számunkra a gyökereink) + bibliai 2. név van. Vagy fordítva.
2016. dec. 7. 11:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Ne haragudj első. Zöldet akartam nyomni, de véletlenül piros ment. Most elég pocsékul érzem magam emiatt :(
2016. dec. 7. 11:19
 4/8 anonim ***** válasza:
95%

Hármasikreink vannak 2 évesek múltak. Ha nem baj a nevüket nem irnám le (elnézést a hosszú hiányáért...), nem akarom felfedni az inkognitómat :D de teljesen hagyományos, külföldi eredetű de magyar neveik vannak, nem bibliai nevek.

Én hivő vagyok, a gyerekek születése előtt minden vasárnap jártam misére is, olvasgattam a Szentirást, esténként imádkoztam... A gyerekek születésével ezek sajnos erősen lecsökkentek, de persze most is hivőnek tartom magam, csak a mostani élethelyzetben nehéz ezekre időt és főleg elmélyült figyelmet szakitani. A férjem az elsőáldozásig jutott, ő azóta nem gyakorolja a vallását de természetesen engem nem akadályoz ebben semmilyen módon. Sátoros ünnepeken el szokott jönni templomba.

A gyerekekkel mostanában kezdünk esténként imádkozni, van imádságok mesekönyvük, kis képes Bibliájuk, de nagyjából még csak annyira érdekli őket hogy kérdezgetik hogy ki az a kisbaba a Betlehemi jászolban... (Evés előtt nem szoktam/szoktunk imádkozni.)

Egyházi oviba szeretném őket járatni szeptembertől, remélem felveszik őket.

Nem gondolnám hogy konzervativan neveljük őket, persze elengedhetetlen hogy meglegyenek a szabályok különben megbolondulnánk (a férjem a szigorúbb és a következetesebb egyébként), de nem vagyunk konzervativak, legalábbis nem tudom egy ilyen kis gyereknél ezen mit értünk. Természetesen az alapvető keresztény értékeket igyekszünk nekik átadni.

2016. dec. 7. 11:19
 5/8 anonim ***** válasza:
94%
Egy harom eves fiunk van. Bibliai jelentese van a nevének, de nem ez alapján választottuk, nem volt szempont. Étkezések előtt nem imádkozunk, este viszont általában igen. A falu ovijába és iskolájába jár és fog járni, sima intézmények, nem egyháziak, de hittanra beiratjuk, illetve ha lesz kedve, akkor az egyházi gyerekkórusban énekelhet. Nem gondolom, hogy konzervatívan neveljük, de nem is vagyunk ész nélküli liberálisok. Nem eszmék alapján neveljük, hanem józan paraszti ész és a bennünk meglevő erkölcsi értékek mentén. Van ahol a saját értékrendünk egyezik az egyházéval és van, ahol nem. Erről nagy érdekes beszélgetéseket folytattunk egyszer egy pappal, sokat jelentett számunkra. Azok a beszélgetések is arról győztek meg minket, hogy nem a szigor, a tiltás és a gondolkodás nélküli hit és engedelmesség a legjobb út (legalábbis szamunkra).
2016. dec. 7. 11:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha már keresztény topik. :)

Ahonnan mi jöttünk (nem szeretném megnevezni, szerencsére már kevés közünk van hozzá), ott nagyon elterjedt a kemény, szigorú nevelés, feltétlen engedelmességre szoktatás stb. Először mi is ezen a vonalon próbáltunk elindulni, de semmi eredménye nem volt, valószínűleg azért, mert igazán soha nem tudtuk vele egyet érteni. Szépen lassan rájöttünk, hogy a határok ésszerű meghúzása mellett a gyerekekért elmondott imának sokkal nagyobb ereje van, mint a vasszigornak. Időközben volt alkalmunk megfigyelni azt is, hogy hiába hihetetlen engedelmesek kicsiként a keményen fogott gyerekek, ez tinikorukban vagy legkésőbb fiatal felnőttként legtöbbször visszaüt. Ismerek olyan családapát, akinek a kicsiként feltétlen engedelmességre trenírozott lánya 16 éves korában közölte vele, hogy "Te csak ara vagy jó nekem, hogy pénzelj." Na ide nem szeretnénk eljutni.

1. voltam.

2016. dec. 7. 11:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia,örülök ennek a kérdésnek.Én 30 éves vagyok és most várjuk a 3.babánkat.Eddig is keresztény voltam,de most kezdtem el igazán keresni az Istent.Rájöttem,hogy a heti egy templom (ami egyébként rengetegszer kimaradt ) nem elég.Szeretném majd a gyermekeimet is így nevelni.Nem bibliából választottunk nevet.Sima állami oviba járnak.Én nem régen kezdtem el olvasni a Szent írást.Illetve van egy barátnőm,aki szintén babát vár és ő is keresztény,vele szoktunk együtt imádkozni a szülésért is hangosan.Mindenkinek kívánok Istentől megáldott boldog adventi várakozást.18hkm
2016. dec. 7. 13:25
 8/8 anonim válasza:
0%

#ÉnIsKeresztényCsaládGyerekeVagyok

Pacsi ,én is. Bár nem örülök neki.

2016. dec. 9. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!