Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Zöldike és Fehérke nevek...

Zöldike és Fehérke nevek kislánynak?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek ezekről a már anyakönyvezhető nevekről? Gondoljatok bele, igazából miben különböznek a Piroskától?? És mennyiben más egy Hófehérke vagy Cinderella?

Ha valakinek van rá érve, hogy miért nem furcsa a Piroska, de a többi igen, azt is kíváncsian várom :D (persze azon kívül, hogy az már régebb óta adható...)

2016. nov. 29. 22:45
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
#9-es, érzem, csak nem értem! Pont ez volt a kérdésem, hogy mégis mi a különbség *azon kívül*, hogy az egyik kettő már régebb óta használt, mint a másik kettő? Az ugyanis, hogy "hát azt már régóta csináljuk", nem érv arra, hogy miért lenne normális valakit Piroskának meg Bíborkának hívni, de ultra gáz Fehérkének vagy Zöldikének. Esetleg a Zöldikében lévő i betűt fel lehetett volna hozni... De a Fehérke és a Piroska között mégis milyen konkrét különbség van?
2016. nov. 30. 10:52
 12/17 anonim ***** válasza:
64%

Jó a kérdés. :)

Igazából nekem a Piroska is ugyanolyan "gáz" mint a Zöldike csak mivel régóta használatos nem akadok fenn rajta.

Az is érdekes hogy mikor a személynévre gondolok akkor nem ugrik be a mesehős. De mikor a mesehősre gondolok akkor pedig nem is érzem annyira gáznak, hiszen ott van értelme, beszélő név.

Bíborka újabban felkapott, mégsem éreztem furcsanak annyira.

Lehetséges hogy a hangalak miatt is van ez az érzés de nyilván a szokás és a divat is sokat nyom a latba.

2016. nov. 30. 12:17
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem a Piroska sem tetszik, megszokásból gondolom, nem akadok fenn rajta, mint mondják, a megszokás nagy úr. Szerintem ez arra is igaz, hogy pár éve még nagy szám volt ha valakit pl. Tiffaninak neveztek el, egy idő után aztán már nem olyan érdekes. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy a Zöldike valamikor is gyakori név legyen, amire az ember nem kapja fel a fejét :)
2016. dec. 5. 14:40
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A Piroska nevet eredetileg a Prisca névből magyarosították,ami a Priszcilla kicsinyítőképző nélküli válozata.

A Prisca név jelentése: tiszteletreméltó.

De a piros szín magyar neve is innen származtatható,ugyanis a vörös az uralkodók színe volt.

Viszont ha valaki "Kékike" "Hupililácska" nevet ad a gyerekének, abban semmi sem releváns.

Miért akarnék ráaggatni a gyerekemre egy színt egy szép jelentést hordozó európai név helyett,amikor még azt sem tudom róla,hogy melyik színt lesz a kedvence és melyiket fogja utálni.

2016. dec. 5. 17:47
 15/17 anonim ***** válasza:
41%
Fehérke még elmegy.
2016. dec. 13. 11:40
 16/17 anonim válasza:
61%
Akkor lehet ha lehet valaki Piroska, Bíborka, Kékike, Zöldike, és Fehérke, lehet Lilácska, Sárgácska, Szürkécske, Feketécske, vagy Narancssárgácska is. :D Ma Már a Gyömbér, vagy a Gyémánt név is anyakönyvezhető. :) Nincs azzal semmi gond, ha valakinek az ilyen nevek tetszenek, az más kérdés, hogy a gyerek az iskolában csúfolódás célpontja lehet. A Cinderella pedig Ellának becézhető, mint a Daniella, Mirella, Gabriella, meg még pár női név, és aki nem tanult elég ideig angolul nem feltétlenül tudja, hogy Hamupipőkét jelent,
2016. dec. 23. 20:58
 17/17 anonim válasza:
100%
A Zöldike egy madár, a Fehérkéről pedig az "Egérke, fehérke" kezdetű gyermekdal jut eszembe.
2016. dec. 23. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!