Hány havi jövedelmeteket költöttétek az első babátok kelengyéjére?
Szándékosan nem konkrét összegre kérdezek.
Mondjuk a nettó összegnek, amit a párotokkal együtt kerestek egy hónapban, hány %-át adtátok ki a terhességgel és babával kapcsolatos dolgokra? (A terhesség alatti szűrésektől a babakelengyéig meg a szülészorvosnak adott borítékig bezárólag?)
Az első gyerkőcre alig költöttünk. Fogadott orvosom, szülésznőm nem volt. Semmilyen fizetős plusz tesztet nem csináltattam.
Kiságyat, babakocsit teszveszen (akkor még csak ez volt) vettem, szinte újat, szinte ingyen (kombi kiságy minden felszereléssel 13ezer volt, babakocsi 8000 Ft). Ruhákat, kiskádat örököltünk (tesóméknál is 2 fiú gyerek volt). Anyósék, és anyukám is sok mindent vett. Keresztszülők is sok ruhát vettek, meg már 1 hónapos korában pl. megvették az etetőszéket is. Elevitet szedtem kb. 4 hónapig, meg magneB6ot. 3D-s Uh-on voltunk a 29. héten (akkor még csak az volt), az volt 12000 Ft. Másra nem költöttünk. Ez 7 éve volt.
Most a lányomnak már több mindent vettem. Babakocsiból újat vettem, már nem az a kiságyunk van, ami a fiamnak a kezdő ágya volt, ez egy sima kiságy, erre vettem merev pelenkázó lapot, meg új matracot vettünk bele. Neki sok ruhát vettem, mert a családban csak fiúk vannak, így neki nem volt honnan örökölnie. :) Orvosom, szülésznőm most sem volt, ahogy fizetős szűréseket sem csináltattam megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!