Kiskorú gyerekemet csak az apa beleegyezésével vihetem külföldre?
Bővebben: van egy másfél éves kislányom, még terhes voltam mikor elhagytam az édesapját, nem voltunk házasok csak együtt éltünk a szüleinél viszont a kislányom az ő nevét viseli, nem fizet rendszeresen gyerektartást csak havonta ad pár ezret és elviszi a gyereket.
A mostani párom Cipruson kapott munkát és márciusban utaznánk ki vagy csak pár évre vagy maradnánk véglegesen, de néha hazalátogatnánk.
A gyerekem természetesen jönne velem viszont félek hogy ezt az apja minden áron próbálná megakadályozni.
Milyen papír kell ehez hogy kivihessem a gyereket? Mit kell aláírnia? Mihez kell az apja hogy kivihessem a gyereket ?
Nagyon tapasztalatlan vagyok ebben és még egyenlőre nem intézem a hivatalos dolgokat csak nagyon kíváncsi vagyok erre és hogy mire készüljek fel.
Válaszokat köszönöm.
Ha az apja nem engedi,akkor ha fejreállsz se viheted ki.
Bíróságon biztosan lehet kérvényezni a dolgot,de csak azzal a feltétellel fogják max engedni,ha te állod az utazását az apjának vagy a meghatározott láthatás szerint viszed,ha ez két hetente van,aklpr úgy. Nyilván minden egyéb eset az apával való megbeszélés tárgya.
Szükséges a másik szülő beleegyezése is.
Enélkül nem viheted külföldre.
Off: Bocsi kerdezo, hogy itt kerdezek..
Es ha az en nevemen van, apuka semmit nem fizet es a szuletesi anyakonyvi kivonatban sem szerepel ilyenkor mivan? Nyugodtan vihetnem kulfoldre?
Utolsó: Ha az apa nem tett teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot (és nem voltatok házasok a gyerek születésekor), akkor hivatalosan nem is az apja, pont annyi köze van hozzá, hogy hová utaztok, mint a sarki boltosnak vagy a szomszédnak, azaz semmi.
Kérdező: kell az apja hozzájárulása, de ha nem tudtok megegyezni, akkor a gyámhivatal is dönthet, de az egy hosszú folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!