Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek baj, ha marad még...

Szerintetek baj, ha marad még egy évet?

Figyelt kérdés

A lányom márciusban lesz 7 éves.

Szeptemberben kezdhetné a sulit,de ő még maradni akar,mert a barátnői is maradnak illetve az óvónőket is kedveli.

Én se bánnám,ha maradna mivel a leendő ofője nem túl szimpatikus.

Ha maradna,akkor elsősként töltené be a 8-at.

Szerintetek baj,ha maradna még az oviban vagy inkább kezdje el a sulit?

(A többi gyerek érdeke annyira nem érdekel,főként a lányomé)

2016. nov. 16. 19:11
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
40%
Én nem tartanám vissza a gyerekem, csak ha tényleg le van maradva a kortársaihoz képest.
2016. nov. 16. 21:06
 22/39 A kérdező kommentje:
Nincsen lemaradva
2016. nov. 16. 21:07
 23/39 anonim ***** válasza:
72%
Gondoltam hogy annyira nincs, hogy 8,5 évesen kezdje el....
2016. nov. 16. 21:13
 24/39 anonim ***** válasza:
hát majd ha kicsit felnő a gyereked ne csodálkozz ha jól szájba vág téged mert én tuti ezt tenném...
2016. nov. 16. 22:31
 25/39 A kérdező kommentje:

#24-es:

Miért tenné?

Azért mert nem szeretném,ha azt látná hogy ő egyedül van a barátnői meg ugyanabba az osztályba járnak?

2016. nov. 16. 22:38
 26/39 anonim ***** válasza:
67%

Nézd, ez iszonyú gyerekes gondolkodás. A lányod egy évvel hamarább kezdi. Mire a barátnői mennek, ő már rég "túl lesz rajtuk" és új barátnői lesznek. Sok idő az az egy év, sok minden változik ezalatt. És bocs, de ezen okok miatt vissza tartani még plusz egy évet (egy évet már így is vissza tartottátok)iszonyú nagy ostobaság.

Őszintén szólva nem is tudom hogy gondoltad, hogy ilyen későn kezdje a sulit.

2016. nov. 16. 23:44
 27/39 anonim ***** válasza:
40%

nem maradhat a lányod, még akkor sem maradhatna ha sni-s lenne. miután betölti a 7 évet, már nem lehet halasztani!

ha most a 6.-ot töltené, akkor lehetne, de ugye ezt már megtettétek!

de nem is értem hogy jutott eszedbe, enyém is ismétlős mert gondok vannak, mindjárt 7 és nagyon nem oda való, úgy bánt, hogy nem mehetett suliba, hiszen oda való lenne 6,5 évesen! te meg azt szeretnéd, hogy a lányod 8,5 évesen menjen suliba?

2016. nov. 17. 00:14
 28/39 anonim ***** válasza:
Nagyon fura vagy ,azért maradjon az oviba majd a 7 éves gyereked mert szeriti az óvonőket,és gyerekeket ,ez nem igy müködik mindenképp mennie kell iskolába következö év szeptemberétöl,ha nem tetszik az ósztályfőnök akkor keres másik magán iskolát ,vagy keres kislétszámu államit.
2016. nov. 17. 04:27
 29/39 anonim ***** válasza:
41%
Azért ennyi idősen barátnők jönnek, mennek. Hidd el, új közösségben is hamar fog magának barátnőket találni. De emiatt visszatartani... és 8 évesen kezdeni a sulit... Badarság. Nem fogja magát jól érezni. 2 évvel lesz idősebb az osztálytársainál, neki másabb lesz már a gondolkozása, ennyi idősen rengeteget számít 2 év. Nincs az a barátnő, az az óvónő, aki miatt így kicsesznék minimum tizenx évre a gyerekemmel...
2016. nov. 17. 07:56
 30/39 anonim ***** válasza:
21%

Még annyit hozzáfűznék a gyereknevelésedhez, hogy jó úton jársz, ha egy életképtelen mindentől félős gyereket akarsz.

Nem tudod mindentől megvédeni és nem is kell. Vannak dolgok, amiket mindenkinek meg kell tapasztalnia, hogy egészséges élete legyen.

Vegyünk még egy példát. Mi lesz, ha a lányod úgy dönt, hogy jogász akar lenni, de a barátnői pedig orvosira mennek. Akkor belekényszeríted az orvosi pályába, miközben ő nem is azt akarja?

Vagy olyan szülő akarsz lenni, mint amiket írogatnak a családi kapcsolatokos kategóriában? Olyan aki nem hagy semmiféle döntést a gyerekének, mindenben lekorlátozza stb.

Vagy azt szeretnéd, hogy egész életében magyarázkodnia kelljen, hogy ő nem bukott, csak az anyja nem íratta be időben iskolába?

2016. nov. 17. 15:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!