Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért baj ha később kezd el...

Miért baj ha később kezd el mozogni?

Figyelt kérdés
6hosan fordult először hasarol hátára és vissza, utána 7-8hos volt mikor kúszott de csak hátra 8hos mikor felult és csak hátra kúszott meg körbe körbe. 14 hósan kezdett el mászni és 15hosan felall de csak ott ahol megtud kapaszkodni, most 16 hos bútorok mellett lépked egy kézzel játszik közben másikkal tartja magát egyedül állni meg nem tud úgy h semmibe ne kapaszkodna csak ha az ágyba kapaszkodik... Apukám 20honapos volt mikor elkezdett sétálni és 14 hos lehet örökölte a pici? És baj hogy nem megy még magától?
2016. nov. 10. 17:12
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

A nagykönyv szerint 18 hónaposan kell járjon.

Ha aggódsz, akkor a gyerekorvost kérdezd meg, vagy már kérdezhetted volna rég, hogy rendben van-e így a mozgásfejlődése.

2016. nov. 10. 17:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Kérdeztem ő azt mondta kérdezzem a védőnőt... A védőnő meg azt hogy vigyük el egy dokihoz... De tudom h semmi baja csak kezd fájni a sok okoskodás hogy már rég mondania kéne hogy lapát vagy már fel kéne öltöztetni a babát stb..
2016. nov. 10. 17:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Akit kérdeztem (nem védőnő) mind azt mondta h kicsit lusta mert mindent a kezébe adok ha kéri... Én nem aggódok majd ha szeretné és még tudja csinálni, akkor csinálni fogja.. Erőltetni nem akarok semmit
2016. nov. 10. 17:57
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

Az orvos a védőnőhöz küld egy ilyen kérdéssel??!

Válts orvost.

2016. nov. 10. 18:01
 5/9 anonim ***** válasza:
66%
Nem nagyon értelek. Te eldöntötted, hogy minden rendben, védőnői javaslatra sem viszed el dokihoz, akkor tőlünk most mit is vársz?
2016. nov. 10. 18:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindennek megvan a maga ideje és ideális sorrendje. Ha a gyerek ettől eltérően teljesít, utalhat neurológiai vagy izomtónus problémára. Azért vaggyal írtam, mert bár sokszor együtt jár, egyikből jön a másik, van úgy hogy van letapadás vagy gyengeség, de a használt mozgásminták egészségesek, reflexek jók, elemi reflexek akkor épülnek le amikor kell..., azaz neurológiailag renben van a gyerek.

Ha vmit nem csinál idôben, azért kell orvoshoz vinni, mert bizonyos problêmák NEM oldódnak meg maguktól. Ilyenkor a gyerek nem csak lassabban fejlődik, hanem segítség nélkül nem jut egyről a kettőre.

És még azért fontos, mert az agyi fejlődés szoros kapcsolatban van a mozgással. A mozgás fejleszti az agyat, így példának okáért a beszédfejlődés is késhet.

Egyébként ott jártok ahol az izomtónuszavaros (hipotón) 14 hónaposom, akit kezelünk.

2016. nov. 10. 18:41
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Csak arra lettem volna kíváncsi hogy ez nagyon elter e a nagy könyvtol, mert azt olvasom hogy ha nem csinál valamit az azért van mert előtte be kell gyakorolni pl sokat mászik utána egyszer elkezd járni, lépésről lépésre
2016. nov. 10. 21:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Így tudom csak linkelni, különben rögtön letölti:

[link]

Ez a "nagykönyv". Ez alapján ítélik meg, hogy időben csinálja-e. A sötétszürke mező a határ.

2016. nov. 10. 22:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha nem hozná be, akkor itt a sárga táblázat lent:

[link]

2016. nov. 10. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!