Mennyi gyedet fogok kapni bruttó 131500 Ft (nettó 85500 Ft) jövedelem után? A gyedet a bruttó vagy a nettó kereset alapján számolják?
Számításaim szerint ha a bruttó alapján, akkor a levonások után is kb. 10 ezer Ft-al többet kapok majd.
Nem bánnám, ha valaki konkrét összeget is írna, a kiszámítás módjáról találtam infókat, de az nekem kínai...így csak saccolni tudom az összeget...
Szió!
Sajnos konkrét összeget nem tudok neked mondani, mivel még csak TGyás-t kapok. Az én bruttóm is itt körül van, de nekem azt mondták, hogy a Gyed összege maximált, ami olyan 83.000.- körül van. Ettől állítólag senki sem kap többet.
Zita (23 hetes baba anyukája)
Kedves utolsó hozzászóló!
Én az első vagyok. Természetesen tudjuk, hogy a TGyás 160 napig jár, és csak utána a gyed, nem is ez volt a kérdés lényege, főleg nem a kioktatás.
Ezt az OEP honlapjáról másoltam, és ajánlom szíves figyelmedbe (csak, hogy legközelebb pontosan tudj másokat kioktatni)!
"A gyermekgondozási díj a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 %-a, azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható összege igazodik a mindenkori minimálbérhez, a gyed legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2008. évi felső határa havi bruttó 96.600 Ft.
A gyermekgondozási díj összegéből az adókedvezmények figyelembevételével a személyi jövedelemadó-előleget, a biztosítottat terhelő nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztári tag esetén a magánnyugdíjpénztári tagdíjat a folyósító levonja.
A maximális összegben megállapított gyermekgondozási díjak összegét minden évben január 15-éig az azt folyósító szerv – külön kérelem nélkül – felülvizsgálja, és a január l-jei időponttól a tárgyévre érvényes felső határ figyelembevételével a módosított összeget folyósítja."
Zita
Kedves Mimózalélek!
Nem kioktatásnak szántam, ne kapd fel ennyire a szart. ha 70 %, akkor 70, De ez nettó 69 ezer Ft, az tuti, annak is nyugodtan utánanézhetsz.
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek.
Kérlek titeket, hogy ne veszekedjetek, mert nem olyan célzattal tettem föl ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!