Kell tesó vagy nem?

Figyelt kérdés

Olyan gondban vagyunk a férjemmel, hogy nem tudjuk, legyen-e második baba. Még nagyon nem lenne aktuális, de sokat gondolkodom rajta. Két hónapos a kislányunk, mindig is egy gyereket szerettünk volna. Ezzel most is így vagyunk, viszont ott a kisördög, hogy testvér viszont jó lenne... szóval még egy gyereket nem szeretnénk, de azt viszont igen, hogy a kislányunknak legyen testvére... csak ez ugye kevésbé megoldható :D

Ti hogy voltatok vele? Aki 1 gyerkőcöt szeretett volna, az maradt is az elképzelésnél? Én még mindig ott tartok, hogy nekem egy gyerekkel éjszakázni untig elég, arról nem beszélve, hogy legszívesebben már mennék vissza dolgozni, nagyon "feleslegesnek" érzem magam itthon. Persze eszemmel tudom, hogy nem így van, a babának nagyon szüksége van rám... nem is tudom elmagyarázni.

Szóval szerintetek átbillen majd ez az érzés? Vélemnyek? :)

2016. nov. 9. 08:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Még korai ezen gondolkodni. Fél, egy év múlva terjetek rá vissza.
2016. nov. 9. 08:31
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Inkább így ne. Majd ha ti újra vágytok babára.

De nagyon pici még a babátok, lehet még másik baba 1-2 de akár 6-7 év múlva is, persze ha jön a vágy második baba iránt. Enélkül inkább ne.

2016. nov. 9. 08:32
 3/17 A kérdező kommentje:

nem a gyereket unom, te nagyon okos... tanulj meg értelmezni.

persze nem most, nem is jövőre, csak kérdés, hogy ez változik-e...volt-e valaki ilyen helyzetben

2016. nov. 9. 08:44
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Én sosem akartam gyereket, villámcsapásként ért hogy terhes lettem, megtartottuk. Kb 1 hónapos volt mikor ilyen gondolataim lettek hogy 'na majd a második..'...

Én sem akartam többet, de akartam hogy legyen testvére mert személy szerint szarrá untam a gyerekkoromat egykeként, másrészt a környezetemben olyan jó testvér példák vannak hogy szükségét éreztem.

2,5 év van közöttük, imádják egymást (eddig), a kicsi plusszban olyan nyugodt hogy kb észre sem lehet venni!

Számomra sokkal jobb döntés volt másodikat vállalni mint először buta módon nem védekezni... (Bár elég furán hangzik)

De ha te már most unod nem lenne túl jó szerintem...

2016. nov. 9. 08:45
 5/17 anonim ***** válasza:
90%

Még korai ezen gondolkodni. 2 éves korától lesz majd könnyebb.

Én a saját tapasztalatomat tudom megosztani az egykeségről, mert én az vagyok. Mindig szerettem volna tesót gyerekkoromban, de nem lehetett. szüleim korán meghaltak, senkim nem maradt (szüleim testvérei idősek vagy már nem élnek, az unokatesók többnyire külföldön). Vannak barátaim, de egy testvért nem helyettesíthetnek a barátok.

Ez csak az én véleményem, mások jól elvannak egykeként és más a véleményük. Szerintem személyiség függő. Másrészt meg a szülők döntése/magánügye, hány gyereket vállalnak.

2016. nov. 9. 08:45
 6/17 A kérdező kommentje:

igen, ez a fő ok, nehogy egyedül maradjon.

nem a gyerekemet unom... azt unom, hogy nem csinálok semmit, csak vele vagyok, ami nagyon jó, csak engem nem elégít ki. Érti?? Nem a gyereket unom...

2016. nov. 9. 08:47
 7/17 A kérdező kommentje:
ha meg értetted, akkor mit kekeckedsz??
2016. nov. 9. 08:47
 8/17 anonim ***** válasza:
87%
2! honapos! Most szultel! Ha evekig otthon voltal elotte, talan megertenelek. Ez errol szol. Nem tudtad?
2016. nov. 9. 08:50
 9/17 anonim ***** válasza:
56%
Nyugi már, 2 hós gyerekkel otthon lenni szerintem is unalmas és fárasztó, még nagyon kicsi csak bőg egyfolytában, majd ha nagyobb lesz és már lehet vele jobban kommunikálni, akkor fogod tudni eldönteni, hogy akarsz-e másodikat.
2016. nov. 9. 08:58
 10/17 anonim ***** válasza:
36%

Egy gyereket terveztünk, egy is lett. Mondjuk a férjem révén van testvére, de ez nem volt szempont a döntésben.

Én is egyke vagyok és nem érzem a mai napig hátrányát. Van két unokatestvérem, akikkel testvéri viszonyban vagyunk a mai napig, illetve stabil, erős baráti kötelékeim. Saját tapasztalatom alapján a testvér megléte semmire nem garancia. Lehet rossz a felnőttkori viszony köztük, lehet jó, ez megjósolhatatlan.

Ha a gyereknek jó szociális készségei vannak, akkor igenis ki tud alakítani erős kötelékeket olyanokkal is, aki nem vérrokon.

A férjemmel is erős a kötelék köztünk, pedig szerencsére nem vérrokonom. A gyerekemet se féltem, még kicsi, de nagyon barátkozós, könnyen teremt kapcsolatot számára idegenekkel és sokszor ő kezdeményezi a kapcsolatfelvételt. Az unokatesói már majdnem felnőttek, de körbe van rajongva, szerintem ez a kötelék is megmarad később.

Illetve tényleg sok a változó a testvéreknél, csak gondolj bele: messzire költöznek felnőttként, valamiért egyszerűen homlokegyenest más a személyiségük, ezért kevésbé kötődnek egymáshoz, stb. Persze sok testvérnél jó és szoros a kapcsolat, de ez előre megjósolhatatlan.

A férjem egy nyitott, barátkozós, extrovertált típus. A nővére zárkózottabb, érzelmileg kicsit tompa (olyasmi, mint amikor egy autista nem megfelelően érzékeli a szociális gesztusokat, bár a nővér nem autista). Egy udvarias ismerősi viszony az övék inkább, mint testvéri. A férjem mondta is, hogy persze, szereti, de annyira homlokegyenest más a személyiségük, hogy igazi kötődés nem tudott kialakulni köztük. Nincs harc, nincs utálkozás. Én is kedvelem a sógornőmet, mert alapvetően segítőkész, jószívű ember, de a személyiségem a férjeméhez hasonló, ezért egy hosszabb beszélgetés gyakran megakad a sógornőmmel. Én se tudok mit kezdeni vele, hiába tartom kedves és jó embernek. Nem utálom, férjem se, egyszerűen nem tudunk mit kezdeni vele, kevés a kapcsolódási pont a személyiségünkben.

A nővérénél egy példa, minden rosszindulat nélkül (csak családi anekdotaként gyakran hallom), aki egyébként könyvelőként dolgozik és nagyon sztereotíp könyvelő. Egy régebbi családi összejövetelen valaki elmesélte azt a viccet, hogy "Három k...a ül egy padon, milyen hosszú a pad? Hat láb, három hüvely." Mindenki nevetett egy sort, a nővér faarccal ült, láthatóan koncentrált valamire. 5 perccel később megszólalt: "Az nem lehet, az túl hosszú lenne padnak!" - ő kiszámolta metrikus mértékegységben...

2016. nov. 9. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!