Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 név közül melyik a jobb? A...

3 név közül melyik a jobb? A becézésekkel van problémám.

Figyelt kérdés

Minden név teljes egészében tetszik de úgyis becézés lenne belőle, és nem mindegyiknek jön be a becézett "formája". Vezetéknév a Kiss.

Izabella

Antónia

Zsófia

2016. nov. 7. 10:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Zsófia.
2016. nov. 7. 11:05
 2/8 anonim ***** válasza:

Izabella vagy Zsófia. De ha a becézést is nézem, a Bella talán jobban tetszik mint a Zsófi. (Az Iza nálam kizárva)

Az Antónia nem tetszik.

2016. nov. 7. 11:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Izabella az én személyes kedvencem. Ez a lányunk 2.neve. Ha ezt használnánk, Izának Izinek becéznénk talán. Bellának azért nem, mert tesómék kutyáját úgy hívják, és így nekem fura lenne. Van Zsófi barátnőm akit Zozinak és Szofinak és becézünk, ismerősömék Zsófiját apukája Zsozsónak. Az Antónia nekem se tetszik.
2016. nov. 7. 11:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Kiss Izabella :)
2016. nov. 7. 11:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Izabella.

De ne Bella legyen a becézése.

2016. nov. 7. 12:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekünk nemrég született a második lányunk. Ö Izabell. Bellus,Iza. Ibiza is szokott lenni néha,anyós meg szegényt mindig Izidornak hívja. Azt nem szeretem.

Tölem is kérdezték Bella lesz a beceneve? Mondtam ,hogy nem,mert akkor Bellának neveztük volna el.

Nagyot se becézem sokat,ő Lilien. Ő pl Lilesz vagy Lilisz szokott lenni sokszor.

2016. nov. 7. 12:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Zsófia tetszene, de a Kiss vezetéknévvel nehézkes a kiejtése.

Antónia, Izabella számomra semleges nevek.

2016. nov. 7. 12:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem egyik sem a legszerencsésebb választás a vezetéknév S végződése miatt.

A magánhangzóval kezdődő nevekkel összefolyik, a Zs betűseket pedig nehéz utána kimondani vagy szintén egybefolyik.

Szerintem jobb lenne egy mássalhangzóval kezdődő név, ami nem S, Zs, Dzs, Sz vagy Z. :)

Nem kötözködni szeretnék, csak segíteni.

Egyébként szépek a kiválasztott nevek csak a vezetéknévvel nem illenek jól össze.

Gördülékenyebb pl.:

Kiss Bernadett (Betti/Detti/Berni)

Kiss Dominika (Domi, Mini, Nika)

Kiss Friderika (Frida)

Kiss Georgina (Gina)

Kiss Letícia (Letti)

Kiss Mirabella (Mira, Bella)

Kiss Teodóra (Dóra)

Kiss Titanilla (Nilla)

Kiss Viktória (Viki)

Szerintem ne válassz olyan nevet aminek a becézése nem tetszik, mert ha te nem is, mások biztosan fogják becézni és senkit nem fog érdekelni hogy neked az nem tetszik.

2016. nov. 7. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!