Újszülöttnek Mária milyen név?
"Katalin, Ilona, Judit, Éva, Irén, Zsuzsanna, Ágnes tb. ma már alig fordul elő a mindenáron idegen nevet adni bolondéria miatt."
Bármilyen meglepő, de ezek közül egyik sem magyar név. Mind import. Régebben ugyanolyan megbotránkoztatók voltak, mint most a Kiara, Amira, stb.
szép - és nagyon ritka név! Egy gyönyörű kislány(7) úgy mutatkozott be, hogy a teljes nevét büszkén és szépen mondta - azóta nagyon tetszik ez a név. Nyugodtan adjátok, ha tetszik, nem öreges, nem "gáz". Felüdülés lesz a sok Kitti, Vivien, Hanna, Nóra, Dóra, Dorina közt.
Itt vannak a leggyakoribb nevek:
"Bármilyen meglepő, de ezek közül egyik sem magyar név."
Dehogynem. Nem ősmagyar, de a bibliai neveket a kereszténységre való áttérés óta használjuk. A többi, nem bibliai nevet is évszázadok óta használjuk, a Katalin pl. már az Árpád-korban is népszerű volt.
"Dehogynem. Nem ősmagyar, de a bibliai neveket a kereszténységre való áttérés óta használjuk. A többi, nem bibliai nevet is évszázadok óta használjuk, a Katalin pl. már az Árpád-korban is népszerű volt."
Ennyi erővel német név is lehet a Mária, Anna. Ők is régóta használják. Ezek nem magyar nevek. Importált görög, héber nevek. Ha felfogod, ha nem.
nekem se tetszik,szerintem öreges
bár én se szeretem a tömegneveket pl.:Hanna,Lili
Az én lányom Bora
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!