Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4,5 éves lányom rágja a...

4,5 éves lányom rágja a haját. Mit csináljak? Teljesen kétségbe vagyok esve. Volt valakinek ilyen baja?

Figyelt kérdés
8(!) hónapja fonom neki, hogy ne lógjon a szájához, szépen megnőtt, már lehet vmit kezdeni a hajával. Azt hittem, elmúlt. Hát nem. Tegnapelőtt nem volt szorosra fonva, már látom, hogy megrágta. Nincs más megoldás, csak a hajvágás? Nagyon nagy tragédiának fogja megélni. Ő is növeszti a haját, mint a 8 éves nővére, és tudom, hogy borzasztóan kiborul, ha levágom. De megőrülök a napi kétszeri, kétoldali parasztfonástól. Van rá remény, hogy hamarosan megérti, hogy miért ne rágja? Tartsak ki és fonjam még egy évig, hátha addigra "benő a feje lágya"?
2016. okt. 28. 21:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
25%
Én sokáig rágtam, téptem, de érdekes módon csak a jobb oldalit, kb fél hajam volt ovis koromban :) viccesen néztem ki a képeken. Aztán olyan 4,5-5 évesen leszoktam róla.
2016. okt. 28. 23:13
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

Rapunzel szindróma. (mesés neve van, de nem az)

Nagyon veszélyes, mert mint ahogy írta valaki a hajat nem lehet megemészteni, és összeáll egy gumóba a gyomorban, vagy máshol és akár bélelzáródást is okozhat.

Vedd komolyan, nem jópofa, meg cuki!

Rágja a haját? Vágd le neki. Nincs mese, sírás.

A rágás közben kisebb-nagyobb részeket lenyelhet, és megakadhatnak valahol.

Valami mással tereld el a figyelmét. Rajzoljon, vagy mást, ami lefoglalja a kezét. Ha valami komolyabb lelki baja van akkor vidd el orvoshoz, a szorongást nem fogja tudni egyedül legyőzni.

Vagy hagyd neki, hagy rágja, aztán imádkozz, hogy ne keljen megműteni.

[link]

[link]

2016. okt. 28. 23:54
 13/19 anonim ***** válasza:
58%

Sajnos a 12-nek igaza van.

Én a helyedben minimum felfognám balerina kontyba és jól lecsatolnám.

2016. okt. 29. 02:03
 14/19 anonim ***** válasza:
72%
Nálam az hatott hogy megígérte anyám hogy ha ráhom akkor levágja. Nem hagytam abba,levágott 5 centit. Hiszti,2 hónap szünet. Újrakezdtem,újabb 5 centi,onnantól hozzá se értem elmondása szerint. 5 éves voltam kb
2016. okt. 29. 08:31
 15/19 A kérdező kommentje:

"Vedd komolyan, nem jópofa, meg cuki! "

Ilyet hol olvastál?

A linkeket nem nyitom meg, elég élénk a fantáziám.

Rajzoltatni nem tudom, mert lefekvéskor rágja.

Ahhoz rövid a haja, hogy a hátul összefont haját elérje, csak a halántékánál lévőket csócsálta. Ha szorosra van fonva, akkor esélytelen, hogy elérje.

Szóval a balerina konty sem jó, abban nem tudna aludni.

Pszichés baja tutira nincs, nehezen alszik el, unja magát, ez a gond. Én meg tekergettem a hajam kisiskolás koromban, ki is kopott rendesen, nekem se voltak lelki bajaim.

14-es! Asszem, ezt kipróbálom!

2016. okt. 29. 10:38
 16/19 anonim ***** válasza:
58%
Az en lanyom is ragja, idokozonkent. Raszolok, elmondom neki miert ne csinalja. Tonkremegy a haja, hasaba jutnak a hajszalak stb. Inkabb az okat kene megtudni hogy miert csinalja? Az enyem pl ha aggodik vmi miatt ugyhogy mindig biztatom hogy beszeljunk rola. A hajragas potcselekves, olyan mint a koromragas..
2016. okt. 29. 11:41
 17/19 anonim ***** válasza:
18%
16 os vagyok. Latom kozben hogy irtad hogy tudod mi miatt ragja a hajat. Szoval ha igy altatja magat akkor keressetek valamit amit helyette tud csinalni. Nalunk pl meg kell fognom a kezet mig elalszik. Beszelgessetek rola, igazabol csak meg kell talalni azt amit helyette tud csinalni es ezt a rossz szokasat elhagyja. A hajlevagas nem hinnem hogy jo otlet, az buntetes. Nem hinnem hogy buntetni kene amiatt hogy hajat rag mert nem tud elaludni. Az elalvast kell segiteni
2016. okt. 29. 11:46
 18/19 A kérdező kommentje:

Pálinkás kenyér? :)))

A nagylányom is rágta a körmét 5 évesen, nagy nehezen kiderült, hogy azért, mert unatkozik lefekvés után.

Neki vettünk egy kifejezetten rágásra kinevezett rongyit, le is szokott róla.

Hát, akkor megpróbálok a kicsivel is megalkudni, de nem tudom, mit ajánlhatnék fel helyette.

Keressek (varrjak) egy "hajas" babát, aminek a haja széles anyagcsíkokból van?

2016. okt. 29. 19:06
 19/19 A kérdező kommentje:
A hajlevágást megpróbálom elkerülni, igazad van, büntetésnek élné meg.
2016. okt. 29. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!