Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4,5 éves lányom rágja a...

4,5 éves lányom rágja a haját. Mit csináljak? Teljesen kétségbe vagyok esve. Volt valakinek ilyen baja?

Figyelt kérdés
8(!) hónapja fonom neki, hogy ne lógjon a szájához, szépen megnőtt, már lehet vmit kezdeni a hajával. Azt hittem, elmúlt. Hát nem. Tegnapelőtt nem volt szorosra fonva, már látom, hogy megrágta. Nincs más megoldás, csak a hajvágás? Nagyon nagy tragédiának fogja megélni. Ő is növeszti a haját, mint a 8 éves nővére, és tudom, hogy borzasztóan kiborul, ha levágom. De megőrülök a napi kétszeri, kétoldali parasztfonástól. Van rá remény, hogy hamarosan megérti, hogy miért ne rágja? Tartsak ki és fonjam még egy évig, hátha addigra "benő a feje lágya"?
2016. okt. 28. 21:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
36%
Nos én nem tudom hány éves lehetettem. De én is rágtam emlékszem:) Bocsi,ha nem volt hasznos a válaszom. De nem lett tőle bajom vagy ilyesmi.. Leszoktam róla ;)
2016. okt. 28. 21:08
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
Én is ragtam. Unalmamban órán. Leszoktam róla. Bár nekem nehéz gyerekkorom volt. Valószínűleg azért
2016. okt. 28. 21:10
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Majd elhagyja idővel én a körmöm rágtam néha véresre, aztán szép körmöket akartam így abbahagytam. Az öcsém a pulcsiai nyakát vagy ujját rágta,mindig csupa nyál volt,ő is magától szokott le,igaz addigra jópár felsőt szétrágott 😀
2016. okt. 28. 21:12
 4/19 A kérdező kommentje:

Hát nagyon köszönöm. :)

Arra emlékeztek, hogy hány évesen hagytátok abba?

(Lekopogom, tán a körömrágásról leszokott, az is megvolt rendesen. Nem tudom, helyreállnak-e a körmei valaha. Teljesen kinyírta őket.)

2016. okt. 28. 21:21
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Én a körömrágást kb. 10 évesen,mikor már szerettem volna kifesteni a körmöm, mint a "nagyok" Az öcsémet nem tudom, szerintem olyan 5 évesen leszokott róla 😀
2016. okt. 28. 21:29
 6/19 anonim ***** válasza:
91%
Ha ennyire növeszteni szeretnè,esetleg gey kis "zsarolás",hogy ha rágja, akkor le kell vágni.
2016. okt. 28. 21:56
 7/19 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos a hajrágás borzasztóan veszélyes. Lehet, hogy vannak, akiknek nem lett tőle baja, de LEHET belőle komoly probléma, ugyanis a hajat a szervezet nem tudja megemészteni, összeáll a gyomorban.

Az én lányom is rágta, és addig nem lehetett hosszú haja, amíg ez a szokása megvolt. Megértette. 9 évesen kezdte csak növeszteni, most már egyáltalán nincs hajrágás.

2016. okt. 28. 22:12
 8/19 A kérdező kommentje:

Mondtam neki, hogy megbetegedhet tőle, akkor nagy sírva megígéri, hogy nem rágja, aztán ennyiben is marad.

Az egyszerű zsaroláson (ha rágod, akkor levágom) már rég túlvagyunk. :)

2016. okt. 28. 22:25
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
nem megeszi a hajat, hanem rágcsálja... ha kijött egy hajszál kivettem a számból én is nem nyeltem le... :) én is rágcsáltam , hogy mikor kezdtem nem tudom, de elsős koromban szoktam le róla azt tudom , nem tudom megoldás-e ha hátra fonod neki én simán előrevettem a copfomat és rágcsáltam a végét :)
2016. okt. 28. 22:25
 10/19 anonim ***** válasza:
72%
Az én 7 éves lányom is rágja. Mondogatom neki, hogy miért nem szabad, ilyenkor megígéri, hogy nem fogja rágni. De arra már rájöttem, hogy leszoktatni nem lehet, mert a valódi ok a szorongás. Vagy a körmét rágja, vagy a haját, vagy a ruháját. A körömrágásról egy időben leszokott (akkor kezdte a hajrágás), és volt, hogy már azt mondtam neki, inkább a körmét rágja, mint a haját. Hát most mindkettőt rágja, amelyik éppen jobban kéznél van.
2016. okt. 28. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!