Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Követelheti a babát, vagy...

Követelheti a babát, vagy csak műhiszti ez az egész?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A véleményetek illetve tanácsotok érdekelne ezzel kapcsolatban!

Szóval a gyerekkori legjobb barátom(21 éves fiú) teherbe ejtette a volt barátnőjét(18 alatt volt a lány) és későn vette észre ezért nem lehetett elvetetni.

A lány teljesen kiakadt,hogy neki nem kell a gyerek undorodik tőle és hasonlókat mondott.

A barátom azt mondta,hogy Ő vállalja a gyámságot,Én úgy gondoltam mindenben segíteni fogok neki.

Amikor megszületett a kisfiú a lány rá sem nézett.Mi hoztuk haza a kórházból.

Ma már 7 és fél hónapos és csodák csodájára a lány megjelent,hogy márpedig neki kell a gyerek.

Persze én mondtam neki,hogy biztos,hogy nem.

De akkor azzal jött,hogy Ő szenvedett vele 9 hónapig,Ő nyomta ki magából ezért Őt illeti.

Én pedig erre azt mondtam,hogy majd 8 hónapja minden este én keltem fel hozzá,én etettem,neveltem,fürdettem,ruhákat vettem neki.

Bizonygatja,hogy úgy is az övé lesz a kisfiú.

Mit lehetne tenni? Elviheti csak úgy? Közös megegyezés?

2016. okt. 26. 15:30
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Bíróságra kell menni a gyermekelhelyezés szabályozásáért. Bár az ilyen piciket rendszerint az anyjuknál helyezik el, ilyen előzmények után lehet a barátodnak esélye, az viszont biztos, hogy az anyukának lesz rendszeres időközönként láthatási joga.
2016. okt. 26. 15:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

volt gyermekelhelyezés?

ha nem, akkor ugyanannyi joga van a gyerekhez neki is meg az apának is neked viszont semennyi

el kell menni biróságra

2016. okt. 26. 15:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nem lehetne nàlatok a gyerek ha nincs szabàlyozva a gyerekelhelyezés,ìgy nem.lesz probléma. Anyuka ugyan adhat be a bìrósàgra gyerekelhelyezés újratàrgyalàsra kérvényt,de nem sok esélye van,mert nem is ismeri a gyerek. Egy babàt meg nem adnak idegennek. Max làtogatni fogja mert ahhoz joga van,de a tartàsdìj fizetés meg kötelessége,szóval ha eddig nem fizetett, akkor ti pedig pereljétek emiatt.

Az apja pedig nem a gyàmja,miért is kellett volna gyàmsàgot elvàllalnia??? Apasàgi elismerővel simàn az övé a gyerek,hiszen nagykorú.

Felettébb kamuszagú az egész.

2016. okt. 26. 15:46
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Volt gyermekelhelyezés igen.

Mivel még nem töltötte be a 18. életévét mikor szült ezért az apuka lett a gyám mivel Ő volt a nagykorú és kereső is.

A lány pedig teljesen nyíltan lemondott a kisfiúról.

2016. okt. 26. 15:49
 5/10 anonim ***** válasza:
97%

Kamu

Az elején még a barátodé a gyerek,aztán meg már te kelsz hozzá,te neveled...

Hagyjuk már!

Még olvasni is rossz az ilyen szr kamukat!

Hol vannak a nagyszülők? Főleg a lány szülei,hisz ő még kiskorú!

2016. okt. 26. 15:51
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

Egy kiskorú nem tehet érvényesen jognyilatkozatot!

Legközelebb ha kamuzol,ezt jegyezd meg!

2016. okt. 26. 15:53
 7/10 anonim ***** válasza:
27%

Akkor mégegyszer:

Apuka nem gyàm, hanem az apja, aki anyuka kiskorúsàga miatt megkapja gyereket, azaz neki kiadjàk a kórhàzból,ha van hova vinnie. Hacsak a làny szülei nem kérik,hogy ők kapjàk meg.

Liliomtipràsért mit kapott a baràtod? Mivel 18 év alattit csinàlt fel ezért annak van következménye. Anyuka nem mondhatott le a gyerekről,mert kiskorú, ha meg nagykorúsìttatta magàt akkor ìgy jàrt kvàzi örökbeadta a gyereket.

Hogyhogy nem kaptatok ezekről infót???

Kamu

2016. okt. 26. 15:58
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
Kamu.
2016. okt. 26. 16:18
 9/10 anonim ***** válasza:

7-es, abban igazad van, hogy az apa nem gyám, az apa az szülő, ennyi. De gondolom nem 14 év alatti azért a lány, úgy meg, hogy annál idősebb, semmi törvénytelent nem követett el a fiú, még akkor sem, ha a szexuális kapcsolatukból gyerek lett.

Ezt a gyámságosdit meg sokan keverik, a fene se érti, miért, de van az a réteg, amelyik nem képes különbséget tenni szülő és gyám között, valamiért azt hiszik, a gyámság felügyeleti jogot jelent, vagy valami ilyesmit.

Ja, és az sem igaz, hogy 18 év alatti nem tehet érvényes jognyilatkozatot, mert de, tehet. Aki cselekvőképtelen, azaz 14 év alatti, az nem tehet. Korlátozottan cselekvőképes kiskorú, azaz 14 év feletti bizonyos jognyilatkozatokat tehet. Ilyen pl. az apaság elismerése, azt megteheti 18 év alatti személy is, bár ez most pont nem ez a helyzet, mert itt csak a lány nem nagykorú még. Viszont nem tudom, mit ért a kérdező az alatt, hogy a lány "nyíltan" lemondott a gyerekről. Hol? Arról, hogy ő az anyja, nem tud lemondani. Felügyeleti jogáról mondott le? Akkor volt már tárgyalás ezek szerint? Akkor meg mit ugrál? El lett helyezve a gyerek az apjánál, ezt akarták mindketten, most akkor mi baja? Ha már egyszer a bíróság előtt kijelentette, hogy nem akarja a gyereket, és 7 hónapig felé sem nézett, akkor kb. esélytelen, hogy most visszakapja. Mint ahogy fordított helyzetben az anyától sem veszik el a gyereket.

De nem értem a kérdezőt, most akkor a pasi az gyerekkori legjobb barát, vagy ez ilyen digidugi barátság, hogy ti együtt is éltek, vagy mi?

2016. okt. 26. 21:08
 10/10 anonim ***** válasza:

7-es:

"Liliomtipràsért mit kapott a baràtod? Mivel 18 év alattit csinàlt fel ezért annak van következménye."

Hülyeség!

14 év fölöttivel legális a szex.

2016. okt. 26. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!