Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan aki túlsúllyal...

Van itt olyan aki túlsúllyal esett teherbe (90 kg vagy a felett) és nem híztak csak 1-2 pár kg terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Van egy 2,5 éves kisfiam,tervbe van a következő baba és hát kicsit tartok attól hogy még feljebb fog csúszni a mérleg nyelve.Milyen diétát kellett követnetek ha kellett egyálltalán?Első terhességemet 75 kg-an kezdem akkor 25 kg-ot szedtem fel.Most kb 93-94 kg lehetek :(.Nem szeretnék csak 1-2 kg-ot felszedni.Valaki megosztaná velem tapasztalatait mit hogy csinált mit evett stb.Köszönöm.
2016. okt. 25. 08:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Jelen, második gyerekkel 90 kg voltam kereken, amikor terhes lettem. (Ja, az elsőnél én is még vékonyabb voltam, 60-ról indultam, aztán sajnos így maradtam :/ )

Aztán nem is híztam igazán semmit, szülni 10 kg plusszal mentem, hazajövetelkor már a terhesség előtti nadrágomba bújtam bele, ami még lötyögött is kicsit :D Na jó, azt hozzá kell tennem, hogy én nagyon vizesedtem terhesen, ez szüléskor le is ment szinte rögtön, úgyhogy tényleg csak a baba és "tartozékai", meg a víz volt rajtam súlyként, semmi más nem jött föl rám.

2016. okt. 25. 08:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem en vagyok, hanem a baratnom. Alapban tulsulyos erosen, 95-100 kg kozott mozog a sulya. Mindket terhessege alatt dietaznia kellet, az elsonel kb csak felidotol, mert a vernyomasa is eleg magas volt es a cukorterheles sem lett nala idealis (nem volt cukros, de hatarerteken volt.) Igy az elso terhesseg alatt 5 kilot hizott, 10 ment le szulessel.

A masodik babanal mar az elejetol dietazott az elozmenyek miatt, az elso 4 honapban fogyott 3 kilot, a vegere ez a 3 jott vissza, pedig vizesedett is kicsit. Szules utan 10-11 kg-val volt konnyebb, mint amikor terhes lett, nagyon latvanyos is volt nala.

De sajnos fel ev alatt visszaszedte majdnem mindet, mert szoptatas alatt mar nem tudta tartani a dietat.

O hasonloan evett, mintha diabeteszes dietan lenne, a szenhidratokat csokkentette le minimalisra, illetve a soval vigyazott nagyon, valamint elhagyta az uditoket, gyumolcsleveket teljesen, csak vizet ivott. De nem meregette az ennivalot, nem szamolgatta a szenhidratot, kaloriat, csak siman odafigyelt, hogy mit es mennyit eszik.

Azt mondta, hogy nem volt nehez, sot, nagyon megerte, mert a masodik terhessege alatt sokkal jobban erezte magat, vegig fitt volt es a kozerzete jobb volt, mint evek ota barmikor, jol erezte magat a boreben is.

2016. okt. 25. 08:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!Én is próbálok odafigyelni hogy mit és mennyit eszek.Kipróbáltam már több fajta diétát!Koplaltam is,kalóriát is számoltam mértem az ételeket,de oda jutottam hogy felesleges olyanba belekezdeni amit nem tudok úgy se egy életen át tartani.Így hát mindent eszek csak mértékkel és reménykedem benne hogy megis lessz az eredménye. :)
2016. okt. 25. 09:03
 4/8 anonim ***** válasza:

"csak" 85 kiló voltam a kezdéskor,36 hetesen 84 vagyok...

Az elején hánytam,azzal gyorsan lement 1-2 kiló,plusz terhességi diab. miatt 180gramm szénhidrát diéta(már kezdetektől,mivel az előző terhességemnél is volt)

2016. okt. 25. 09:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Én az előző két terhességet 84 kg kezdtem 100 kg mentem szülni. Most a harmadikat 94 kg kezdtem fogytam az elején most 90 dkg-al vagyok nehezebb a kezdő súlyomnál. 28 hetes vagyok remélem a következő 10 hétben max 2 kg hízok. Étvágyam nincs, csoki evés után fáj a hasam Úgyhogy azt is ritkán eszem. A vérnyomásom alacsony, a vércukrom is jó. Gyümölcsöt eszem többet alma, körte.
2016. okt. 25. 09:35
 6/8 anonim ***** válasza:
102 kg voltam a terhesség kezdetekor. Az utolsó héten az egyik NST vizsgálaton mértek és 102,5 kg-ot mértek. A kórházból 93 kilóval jöttem ki ( a baba alig több mint 3 kiló volt). Mivel pont határértéken volt a terheléses cukrom a 22. héten, így onnantól 160 grammos diéta szerint ettem.
2016. okt. 25. 13:00
 7/8 anonim ***** válasza:

125 kg-mal estem teherbe, szülés után is pont ennyi voltam.

Aztán meggyógyultam egy betegségből és jelenleg 69 kg vagyok (magas vagyok, így pont ideális a testsúlyom a háziorvosom szerint).

A terhesség alatt nem tartottam CH diétát, bár nyilván jobban figyeltem az evésre, egészségesebb ételeket, több vitamint fogyasztottam.

Ha újrakezdeném az egészet és visszaforgathatnám az idő kerekét, akkor mindenképpen várnék a teherbeeséssel addig, amíg egy viszonylag normális testsúlyt nem sikerülne elérni (mondjuk testmagasságtól függően max. 75 kg), könnyebb lenne neked és a magzatnak is.

Biztos vagyok abban, hogy az egyébként tökéletesen előjel nélküli, szülést megelőző extrém (200!! feletti) vérnyomás miatt bekövetkező sürgősségi császárom egyik jelentős oka a kövérségem volt.

Sokaknak toxémia stb. nehezíti.

Arról nem is beszélve, hogy egészségesen talán teherbeesni is könnyebb lehet, gyorsabb a szülés utáni felépülés, százszor fittebb lehetsz a kicsik mellett, ez tényleg nem duma :)

Sok szerencsét.

2016. okt. 25. 13:53
 8/8 anonim ***** válasza:

92 és 97 kilóval estem teherbe, mund a két alkalommal 5 kilóval voltam nehezebb. Szülés után kb 6-8 kilóval voltam könnyebb.

Nem diétáztam nem volt végig egyiknél se semmi gond. Egyszerűen nem tudtam enni.

2016. okt. 25. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!