Mi okozhatta ezt a változást a nevelt kislányomnál?
Figyelt kérdés
Van egy nevelt kislányom, most 6 éves. Én úgy tekintettem rá mindig, mintha a saját gyerekem lenne. A párom és a kislány édesapja alkoholproblémás és skizofrén, ezért is költöztek el tőle, aztán utána ismertem meg a páromat és a lányát. A kislány nem fogadott el először, de a közös programokon természetes volt, hogy én is ott voltam, normális volt, hogy én viszem oviba, most már suliba. Minden hétvégén el szoktunk menni sétálni. Megnézzük a kedvenc helyeit, de különösebben akkor sem szokott megnyílni és mindig a nevemen szólított. Ma viszont a párom nem tudott jönni velünk és lementünk a játszótérre. Mégjelent egy lovas lány. Kislányom futott oda és kiabált nekem, hogy APA, nézd a lovat! Úgy meglepődtem, de aztán szaladtam hozzá. Azóta apának szólít, ami a páromat is megmosolyogtatja. Mi okozhatta ezt a hirtelen változást? Illetve ez pozitív, ugy? Mármint nincs ennek valami rossz vonulata pszichésen?
2016. okt. 21. 16:58
1/8 anonim válasza:
Nincs ebben semmi rossz, fogadd el és örülj neki.
Egy iskolás nagylány már tudja, hogy ki az apukája, és az szerinte te vagy.
2016. okt. 21. 17:03
2/8 anonim válasza:
Ha elkezdenéd megmagyarázni neki, hogy nem vagy az apja, valószínű azt közölnéd vele, hogy te ezt a felállást nem tudod elfogadni, és később azt vennéd észre, hogy megint ellenséges veled. Szóval a gyerek miatt ne aggódj.
2016. okt. 21. 17:04
3/8 anonim válasza:
Esküszöm, nem derül ki a szövegből, hogy a kérdező milyen nemű és mi a kapcsolat a "párja" és a kislány édesapja között és kitől költöztek el stb.
2016. okt. 21. 17:07
4/8 anonim válasza:
Orulj neki, nagyon okos, csupa sziv kislany lehet :)
Velemenyem szerint, valoban te vagy az apukaja, attol, hogy biologiai ertelemben nem.
2016. okt. 21. 17:22
5/8 anonim válasza:
elfogadott apának, erről van szó.
lehet nem tudatosan, de rájött, hogy azt a szerepet látod el amit az apa, s gyakorlatban az apja vagy.
de az is lehet valaki elmagyarázta neki ahogy a biológiai apa és a tényleges apa nem mindig ugyanaz a személy, s rájött hogy te is az apja vagy.
2016. okt. 21. 17:27
6/8 anonim válasza:
Igen, hisz a papa az oroszban nőstény s ez így sok félreértést szülhet.
2016. okt. 21. 17:29
7/8 anonim válasza:
3-as: a kérdezö fogalmazása nem pontos, idöbe telt, mire megértettem, ezért segítek neked is.
Helyesen így lenne a mondat:
"A párom és a kislány - édesapja alkoholproblémás és skizofrén - , ezért is költöztek el tőle"
2016. okt. 21. 18:11
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat és az utolsónak a korrigálást! Gyorsan írtam telefonról és nem figyelt erre. Ment a zöld kéz mindenkinek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!