Mi dolga van otthon a 8-10 évesednek? Persze a tanuláson kívül.
Szobáját rendben tartani, és ha itthon van, segít a teregetésben, hajtogatásban, főzésben. Mondhatni, hogy ez a dolga neki, de szereti is csinálni, ajánlkozik magától akár szemetet levinni is. De szerintem amúgy is az a helyes, ha a képességeihez és életkorához mérten mindenki kiveszi a részét a házimunkából, így ez később is természetes lesz neki.
9 éves, harmadik osztályos fiam van
" Feltéve ha életképes, nem lusta és elkényeztetett gyereket akarsz"
Pont nem akarok, ezért kérdeztem.
Az enyém 8 éves, harmadikos. Néha az az érzésem, hogy basszus, ezt megcsináltathattam volna a gyerekkel is. (Ágyazás, ruha összeszedése, kimosott-megszáradt ruháik elrakása, saját használt tányér, evőeszköz bepakolása a mosogatógépbe, stb.)
Nem tudom, másoknál mi az elvárás, kíváncsi vagyok. :)
Az elsőt miért pontozta le vmi nagyon okos???
Nekem az is hasznos válasz.
Nyolc éves fiam van.
Saját szobája az ő dolga, szombaton porszivóz, egyéb napokon elpakol, ágyaz.
Már kicsi korában az etetoszekben ülve műanyag késsel felvágta nekem a gombát, segitett tésztát gyúrni, kenőkêssel kenyeret kenni stb.
Pont most fejeztük be a főzést, egyutt készítettük a babfozeleket. Ott állok mellette, rantast kavart stb, ő még nem nyújthatja be a sütőt, nem tehet be és nem vehet ki semmit, de a fasirtot együtt állítottuk össze, tud tojást feltörni, hagymat én vágtam, izesiteni együtt szoktunk.
Bepakolja a mosogatógépet, kipakolja a szárítót, kiviszi a szennyest.Felseper, de azt nem szereti, nem szoktam megkérni rá. Asztalról elpakol, megterít.
Ezeket nem erőltettem, ha van kedve, csinálja, (általában van), a szobája kötelező csak. Mindenórás vagyok a tesóval, jól jön a segítsége, a férjem kb két órát van itthon este. Szombaton együtt takarítunk, én nem szeretném, ha olyan bénacska lenne, mint a férjem, aki előttem még rizst sem tudott főzni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!