Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás nem fizetésében...

Gyerektartás nem fizetésében kellene segítség. Valaki esetleg?

Figyelt kérdés

A gyermekem apjának van jóval több mint 100.000 ft elmaradása gyerektartásra. Mindenfele voltunk már ez ügyben. Voltunk végrehajtónál is de tudni kell hogy semmi nincs a nevén viszont a szülőkkel él. Akkor mit tudnak vagy egyáltalán tudnak valamit foglalni? Munkahelye szinte havonta változik vagy nincs is. történt egy feljelentés is (gyámügyes ajánlotta) ott mi az eljárás ilyenkor? Mire számíthatok?

Kérlek csak olyan írjon aki járt ilyen helyzetben.

2016. okt. 13. 16:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

A magyar hatóság átvállalhatja. Ezt behatjhatja a férjeden később vagy leülheti.

Nekünk ez nem sikerült mert a német hatóság hiába tette volna meg a magyar nem fizette ki nekünk mert apám túl csóró.

Azóts is lóg vele. De ez már 1,5 misi.

2016. okt. 13. 16:44
 2/14 anonim ***** válasza:

Nem vállalja át a magyar hatóság első, ne írj baromságot.

Nyilván az állam általi tartási megelolegezesre gondolsz, de 1, az visszamenőleg nem fizet, tehát nem érdekes hogy mekkora az elmaradás, 2, komoly feltételei vannak.

Arra számíthat leginkább kérdező, hogy semmi nem történik. Esetleg ha megfelelsz a feltételeknek igényelhetett az állami megelolegezest -ezt a gyamugyes nyilván elmomdta.

2016. okt. 13. 17:04
 3/14 anonim ***** válasza:
25%
Megelőlegzés eleve csak akkor van, ha a gyt nélkül létminimum alatt él a gyereket nevelő fél.
2016. okt. 13. 17:04
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha a rendőrségen jelentetted fel tartás elmulasztásának vétsége miatt, akkor max. elítélik, ha megállapítható, hogy önhibájából nem fizet. De ott büntetést fog kapni, vagy valami intézkedést, a büntetőbíróság nem fogja kötelezni arra, hogy fizessen meg neked bármit is. A tényállásban megállapítják, hogy ennyi gytd. hátraléka van és kész. Ha már végrehajtási szakban van a dolog és a végrehajtó nem tud semmit behajtani, akkor a gyámhivatal három évre megelőlegezheti a tartásdíjat, ha jogosult vagy rá.
2016. okt. 13. 17:30
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget.

A gyermekem apja hol fizet hol nem vagy a megállapított gyt.-t Vagy a negyedét vagy amennyit letudnak vonni ha épp van munkája meg ugye a jóval több mint 100.000 ft hátralékot ha tudják akkor vonják a fizujábol de most több elmaradása van mint mikor elkezdtük az egész dolgot....

Úgy hallottam h mivel a szüleivel van egy lakásban foglalhatnak onnan is amit nem tudnak bizonyítani h pl. Az anyjáé ez mennyire igaz?

A feljelentésröl meg azt hallottam hogy ott is dolgoztatják amíg le nem törleszti a gyt-t ez mennyire igaz?

2016. okt. 13. 18:58
 6/14 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam hogy előlegezést csak úgy tudom igényelni ha 6 hónap eltelik úgy h semmit nem ad olyan viszont nincs mert van h 1-2 hóig semmi aztán ad pl 5000...
2016. okt. 13. 18:59
 7/14 anonim ***** válasza:

"Úgy hallottam h mivel a szüleivel van egy lakásban foglalhatnak onnan is amit nem tudnak bizonyítani h pl. Az anyjáé ez mennyire igaz? "

Elvileg azt feltetelezi a jog, hogy minden ingóság azé, akie az ingatlan. Semmit nem fognak lefoglalni.

"A feljelentésröl meg azt hallottam hogy ott is dolgoztatják amíg le nem törleszti a gyt-t ez mennyire igaz?"

Egyáltalán nem. Eleve el se ítélik őket szinte soha, mert onhubajukon kívül nem fizetnek, legalabbis ezt hozzák ki végül.

"Azt kihagytam hogy előlegezést csak úgy tudom igényelni ha 6 hónap eltelik úgy h semmit nem ad olyan viszont nincs mert van h 1-2 hóig semmi aztán ad pl 5000..."

Valóban, ebből sosem lesz állami megelolegezes

2016. okt. 13. 19:15
 8/14 anonim ***** válasza:
Viszont ha ad akármennyit is, a végrehajtónál be kell jelentened, mert annyival csökken a tartozása.
2016. okt. 13. 19:29
 9/14 A kérdező kommentje:
Tudom h a végrehajtónál jelezni kell. csak ház nagyon sok pénz amit ráköltenék a gyerekre. az apja meg csak úgydönt h nem megy dolgozni és ad 5000et aztán ő a király .. jó lenne ha valami történne amitöl megadja ezt a sokat.
2016. okt. 13. 20:18
 10/14 anonim ***** válasza:
Hát igen, sajnos ennél többet nem nagyon tudsz tenni ebben a helyzetben. Esetleg újra és újra feljelentheted a rendőrségen, de sajnos pénz abból sem lesz, max. a végén becsukják.
2016. okt. 13. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!