SOS! Kisfiam véletlenül bevett 1 szem norcolut tablettát. Lehet baja tőle? 6 éves
Köszönöm a válaszokat!
Csak jelzés képp mondom,hogy én senkit nem pontoztam se le se fel!
Hívtuk egyből a háziorvosunkat,aki nem vette fel a telefont. Ezért írtam ki a kérdést ide,hátha addig kapok valami használhatót.Persze rá egy órára visszahívott a doki aki megnyugtatott,hogy nem lesz baja a fiamnak nem kell aggódni.
Nagymama vigyázott rá mivel dolgoznom kellett.Egy köhögéscsillapító nevét mondtam a mamának (telefonon)aki valószínűleg összekeverte vagy elfelejtette, így adta oda a fent említett gyógyszert neki.
Mivel a norculut doboza ott volt az asztalon így megkérdeztem a mamit,hogy az miért lett elővéve. Így derült ki.
Köszönöm mégegyszer a válaszokat és azt is,hogy felelőtlen anyának neveztetek,kedves tőletek!
Kedves kérdező! Ahogy előttem is többen írták: ilyen és ehhez hasonló esetben mindig kérjen szaksegítséget: háziorvos, ügyelet, mentő (104). Gondoljon bele, ha esetleg más fajta gyógyszert adott volna a nagymama vagy a norcolut-ból többet... Mentő és gyomormosás lett volna belőle. Egyébként ha annyira szeret a neten böngészni, akkor vannak olyan oldalak amik a gyógyszerek hivatalos tájékoztatóját tartalmazzák. Jelen esetben: "A Norcolut 5 mg tabletta túladagolása esetén émelygés, és megvonásos vérzés fordulhat elő.
Ha az előírtnál több Norcolut 5 mg tablettát vett be, forduljon orvosához.
Nem alakult ki súlyos mellékhatás olyan fiatalokban, akik nagy mennyiségű, noretiszteron (a Norcolut 5 mg tabletta hatóanyaga) tartalmú tablettát vettek be.
Túladagolás esetén a kezelés tüneti.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét" forrás: [link]
Javaslom, hogy a nagymama többet ne adjon a kisfiúnak gyógyszert, sőt a saját gyógyszereit is más, hozzáértő családtag adagolja inkább ki, így elkerülhető a tragédia és nem lesz ránk szükség.
Üdv. Egy mentőápoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!