Manapság az emberek minek csinálnak gyereket ha nem nevelik őket?
hát én nem bírnám történés nélkül, pl. elhatároztuk hogy a férjemmel terhesen is megyünk társastáncra amíg lehet és utána is fogunk amint lehetséges, mert program nélkül csak a gyereknek élni sivár lenne. Ennek mondjuk az az oka hogy gyerekként lényegében én neveltem az öcsémet(mert én értem rá elmenni a dolgaira hisz a szülők dolgoztak) és a gyereknevelés jó dolog,de beleőszülnék ha CSAK vele kéne foglalkoznom. Kell a szülőnek is legyen élete, mert az a gyerek rovására megy ha csak az ő lelkivilágával foglalkoznak.
off: Hasznost arra értettem hogy példának egy családtagomat az államtartja el mert szervi problémái vannak(amit annak köszönhet hogy szétdrogozta magát), egy másik ismerősöm 50 éves kora óta elvantartva testi problémák miatt(alkoholizmus által), és egy távoli családtagom is állam által eltartott (alkohol és rá gyógyszerek) és ezt nem tudom elfogadni, hogy én dolgozzak mint a güzü a drogos meg legyen eltartva
31, a gyerek még nem tudja bizonyos dolgok jelentőségét, tartalmát úgy megérteni, mint egy felnőtt. Ha foglalkoztál vele eleget, akkor ha rászólsz szépen, hogy gyerekem, most ne csináld a hülyeséget, akkor nem fogja. Nekem a 1,5 éves lányomnál elég annyi, hogy kislányom, ezt nem szabad, pedig általában nagyon sok minden meg van engedve neki.
32, én nagyon szeretem ha unalmas az élet. Otthon vagyunk, ha jó idő van, akkor játszótérre megyünk. Otthon filmet nézünk, rajzolgatunk a gyerekkel, játszunk. Miután letettük aludni, magunkra is szánunk egy kis nyugis időt, de mivel nem vagyunk nagyon elmászkálósak, ezt is megoldjuk otthon, kényelmesen.
"A gyerek még kicsi, nem tud annyira vigyázni magára, míg te, a szülő elvileg felnőtt vagy, neked kell vigyázni rá, hogy lehetőleg ne essen rá semmi, ne b@$$za agyon az áram, stb."
Ezzel megint az a baj, hogy senki nem azt mondja, hogy ne használj gyerekvédőt a konnektorra, ne vegyél négy rétegű üveggel rendelkező sütőajtót, hogy a gyerek ne égesse meg magát, és így tovább, hanem arról van szó, hogy még akkor is, ha ezek meg vannak, meg kell tanítani a gyereknek, hogy ezeket a dolgokat nem szabad csinálni és pont.
Egyszerűen annyira sokan letudják annyival, hogy bebässzák a védőkét a konnektorba, aztán nem is foglalkoznak vele többet. De lehet, hogy egyszer elmennek valahova, ahol nincs ilyen a konnektorban és a gyerek bele fog nyúlni és agyon fogja bäszni az áram, mert senki nem tanította meg neki, hogy ilyet nem szabad csinálni, mivel úgy voltak vele, hogy gyerekbiztos az egész lakás, és ennyi elég is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!