Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyenkor ki tud segíteni?

Ilyenkor ki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Elegem van az egészből. A gyerekeimből, az életemből. Úgy érzem, elvettek tőlem mindent, és nem maradtam más, csak egy bentlakásos rabszolga, aki főz, mos, takarít, és akit kiengednek szellőzni, ha épp elfogyott a türelme, hogy még bírja egy kicsit. Próbálok mással is foglalkozni, de amíg kicsik, nem tudok érdemben. Minden nap eszembe jut, hogy elegem van, és megfulladok. Voltam szülés után pszichológusnál, mert azt hittem, szülés utáni depresszió, de voltam tíz alkalmat, és semmi nem változott. Így abbahagytam. Gondoltam, idővel majd elmúlik, de nem múlik. A kisebbik is lassan egy éves, és még mindig nem alszik át egyetlen éjszakát sem. A nagyobb 2.5 éves. Csak jövőre lesz óvodás. Segítségem van, de csak anyósom, akivel sosem jöttem ki túl jól, most se. De igyekszik rendes lenni, nem rajta múlik. Megbántam a két gyereket, a kis korkülönbséget, sőt, lassan már magát a gyerekvállalást is. Utálom csinálni. Nem hiszem, hogy anyának való vagyok. De elhagyni sincs szívem őket. Ilyenkor hova menjek? Mit csináljak? Tudom, hogy mindenki más boldog, mi is kezelésre jártunk évekig, mire sikerültek. De én nem vagyok se hálás, se boldog. Csak csalódott és keserű. Nah, jöhet az osztás, hogy minek nekem gyerek, meg nem érdemlem meg... stb...
2016. okt. 4. 17:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Kb tudom, mit erzel.

Három gyerekem van, köztük 22 hónap korkülönbség. Már a harmadik terhessegem is rémálom volt, a "nagy" kb 3 éves volt, a kicsi egy.

Volt olyan, hogy sírtam a zuhany alatt, valaki adja vissza a régi életemet.

Sajnos nem kértem segítséget, csak rossz anyának éreztem magam, es erőn felül mindenben tökéletes akartam lenni.

Ha nem segített a pszichológus, keress más segítséget. Csoportot, kineziologust. Ne hagyd annyiban!

El fog múlni egyébként magától is, mert könnyebb lesz, ha a nagy oviba megy, te meg majd vissza dolgozni.

2016. okt. 4. 18:04
 2/16 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy tudod, milyen érzés.

Várom a percet, hogy ne legyen gombóc a torkomban végre.

Hogy legyen kedvem reggel felkelni, mert most csak azt érzem, hogy jajj, ne , még egy nap... és mindegyik baromi hosszú. :'((((

2016. okt. 4. 18:05
 3/16 anonim ***** válasza:
96%

Nem osztalak, megértlek. Ez jelenleg egy patthelyzet. Nem írtál az apáról, hogy ő miben és mennyit segít? Mert nem az anyós a gyerekek apja és nem hozzá mentél feleségül. Van közös program? Vagy vagytok egyáltalán kettesben?

Ötletem az van, csak nem tudom mennyire kivitelezhető.

2016. okt. 4. 18:06
 4/16 anonim ***** válasza:
És ha heti két-három nap pár órára bébiszitterre bíznád őket?
2016. okt. 4. 18:23
 5/16 A kérdező kommentje:
Apa dolgozik, minden nap 6körül ér haza. Egy órát velük van, az alatt utolérem magam, mert két törpével szalad a lakás, aztán vacsoráztatok, ő fürdet, akkor mosogatok, meg előkészülök holnapra. Segít az altatásban is, így nem kell "kétfelé" altatnom. Körülbelül 9től van csend, de a pici még min. 3x kel éjjel, ha nem többször, jön a foga és szopizik is még. Párom szereti a pc játékokat, ilyenkor szokott játszani, én nyelvet tanulok vagy olvasok, filmet nézek, akármi, amire van időm. Ilyenkor lazítok de egy óra után el szoktam aludni. Aztán általában éjfélkor, 2kor és 4-fél5kor kelek egy 20 perc erejéig a kicsi miatt, akit sokszor éjjel már nincs erőm visszarakni, így mellettem alszik tovább. A nagyobb ébreszt minket 6kor, aztán reggeli és a férjem megy is el dolgozni. Kb. havonta egyszer tudunk úgy kettesben lenni, hogy anyósom vállalja a piciket és van 2-3 óránk együtt, nappal, amikor még erőnk is van egymásra. Én nagyon szeretnék boldog, mosolygós feleség és anya lenni, akinek van türelme autózni, tornyot építeni, babázni. :( Hogy kell ezt csinálni?
2016. okt. 4. 18:43
 6/16 anonim ***** válasza:
96%

Úgy kell csinálni, hogy legyél kicsit önzőbb. Nem bűn az. Mondd el a férjednek, hogy ezt már nem bírod és kérd meg, hogy ha átmenetileg is, de legyen valaki, aki hetente egyszer kitakarít. Merj rendelni kaját is, hogy még több idő szabaduljon fel és el ne hidd már azt, hogy csak akkor vagy jó anya, ha egész nap foglalkozol a gyerekekkel. Nálam ez volt az egyik dolog, ami miatt kicsit össze omlottam.

És kezdd el a kicsit leszoktatni az éjszakai ciciről, ez az egyik legfontosabb lépés. Én úgy mentem el dolgozni muszáj miatt, hogy még szopott a másfél évesem és totál ki voltam készülve. Hidd el, hogy ő már nagy ahhoz, hogy éjszaka is rajtad legyen és ezt úgy mondom neked, hogy négy éves korig szoptattam és a kötődő nevelés híve vagyok, de nem minden áron.

2016. okt. 4. 18:59
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is megértelek, nem oltalak! Egyszerűsíts, amit tudsz: kajarendelés, takarítónő, online vásárlás, házhoz jövő vasaló szolgáltatás, néha egy kis kimenő teljesen egyedül. Sokkal jobban tudsz játszani a gyerekkel, ha te is relaxáltabb vagy. Érdemi segítségem nekem sincs olyan szinten, hogy magamban lehessek. Arra megy a segítség, hogy ügyintézzek ha kell, de egy fodrász már nehezen jön össze. Már ott tartok, hogy ha lemegyek lakógyűlésre, már attól is feltöltődök. Segít, hogy beszélgetek hasonló helyzetben lévő anyukákkal pl. a játszón, kicsit másra is figyelek. Az is jó, ha kiszakadsz a rutinból, menj új helyekre a gyerekekkel, játszóházba, gyerekbarát kávézóba barátnőkkeé, ilyesmi. Kitartást, merj kiszervezni feladatokat és nem vagy egyedül!
2016. okt. 4. 19:14
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy észrevétel a részemről, ami nekem a napjaimat megváltoztatta: ne feküdj le olyan későn! Persze pihenj, meg olvass, meg a pároddal is foglalkozz, de feküdj le időben! Ez rengeteget segít, nekem ez jött be. Ha huzamosabb ideig tudod tartani, hogy nincsen 11 utáni fekvés, minden teljesen más tud lenni. Nagyon elcsépelt, de igaz, hogy ki kell pihenned magad!

Sokáig én is 1-2kor feküdtem le. Ma már nem. 2 hét után KIPIHENT voltam. Pedig van egy 3 évesem (ő nem kel éjszaka) és van egy ikerpárom, akik viszont felváltva. De ez sem gond, mivel hosszúak az éjszakáim. Egy próbát szerintem megér!

A másik az, hogy próbáld a hétköznapi dolgokban megtalálni a jót. Tudom, hogy sokszor nehéz, de szerintem az állapot, amiben vagy nehezebb. Nekem sokszor jut eszembe az, amikor kiborulok, hogy mennyire jó, hogy egészségesek vagyunk például (a családunkban történt egy haláleset, a kisbaba az ikreimmel volt egyidős). Próbálom értékelni azt, ami adatott nekem, mert amiért nyavalygok, az másnak a mennyország lenne. Ez tényleg így van!

2016. okt. 4. 20:18
 9/16 anonim ***** válasza:
Szia! Úgy sajnálom h most így érzel :( jól írják előttem, kicsit önzőnek kell lenni. Törődj magaddal is, nő vagy elsősorban és most ehhez társul az anyai szerep. Apa ahogy tud segítsen, próbálj meg egyedül vagy barátnőkkel szervezni valami kisebb programot, kicsit kiszellőzni. Egy nap a fodrásznál is nagyon jót tud tenni egy nőnek, egy új ruhadarab, egy kis manikűr, amiből érzed a nőiségedet is az anyaság mellett. Gyönyörű dolog gyerekeket nevelni, lehet most úgy érzed megbántad, de hidd el ahogy telik az idő csak jobb lesz. Én nagyon szurkolok neked h megtaláld az aranyközéputat, nagyon jókat írtak előttem is fogadd meg őket!
2016. okt. 4. 20:22
 10/16 A kérdező kommentje:
NAGYON köszönöm mindenkinek! Tényleg!
2016. okt. 4. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!