6 hónapos a fiam és sokszor akkor bukik nagyokat (nem csak kicsordul a száján egy kicsi, hanem egy nagy büfivel együtt kijön majdnem az egész kaja, amit megevett), mikor evés után kiveszem az ágyból büfiztetni (csak az ágyban fekve hajlandó enni, hiába próbáltam sokáig változtatni ezen). Ha nem veszem ki, akkor később büfizik egyet magától, mikor megfordul vagy néha mikor felkel és ilyenkor már sosem jön vissza semmi. Gondolom túlságosan megkavarom a gyomrát azzal, hogy fekvő helyzetből függőleges helyzetbe veszem rögtön kaja után. Várni nem nagyon tudok, mert evés után mindig elalszik szinte egyből. Baj, ha már nem veszem ki az ágyből büfiztetni? Amúgy nem esik nehezemre, nem ezért mondom, csak neki se jó mikor majdnem az egész kaja amit megevett kispriccel belőle az orrán-száján és gondolom ez veszélyes is.
2016. okt. 4. 12:02
1/7 anonim válasza:
Refluxos volt a lányom, így a büfiztetés nálunk különösen fontos volt. Akkor hagytuk el a dolgot, amikor már tudott ülni, onnantól nem volt rá szükség, mert a felesleges levegő magától is távozott belőle.
Azt egyébként furcsának találom, hogy fekve eteted a kicsit, szerintem nem túl biztonságos. (és mint kiderült, nem is túl célravezető a testhelyzet-változás utáni bukás miatt..)
2016. okt. 4. 12:10
2/7 anonim válasza:
Szintén reflux miatt sokáig büfiztetük (1 évesen tanult meg magától felülni, így addig), de olyan sose fordult elő, mint amit írsz.
A büfiztetésnek pont abban van szerepe, hogy a bukás mértékét csökkentse.
Átveted a válladon?
Ha igen, kerüld.
Simán függőlegesbe helyezve, a pocakját nem megnyomva érdemes.
2016. okt. 4. 12:34
3/7 A kérdező kommentje:
én se örülök ennek a fekve evésnek, de sajnos máshogy nem eszik... amig nagyon ehes, a negyed adagot kb megeszi ölből, aztan kapálózik, ellöki, kiköpi, feszeng, elfordul, sír és nem eszik többet... ahogy beteszem az ágyába egyből megeszi szépen az egészet. nem teszem a vállamra soha, simán csak megfogom függőlegesen. Van, amikor csak büfizik egyet, de néha egy nagy büfivel feljön minden. Többször is büfiztetem evés közben, hogy ne gyűljön be annyi levegő, Mam cumisüveget használunk, néha mégis előfordul.
2016. okt. 4. 12:41
4/7 anonim válasza:
Milyen tápszert kap a kicsi? Vannak külön refluxos babáknak szánt tápszerek, ezek sűrűbbek, nem jönnek fel olyan könnyen.
Szerintem kérdezz rá a gyermekorvosotoknál a dologra, a mi lányunk is bukós volt a reflux miatt, de ezt teljesen kinőtte 1 éves korára.
Kitartás!
2016. okt. 4. 12:50
5/7 A kérdező kommentje:
Próbáltam a AR tapszert, de szorulása volt tőle, fájt a hasa. Amúgy ez a bukás nem olyan sűrűn fordul elő, havi 2 alkalom kb... De épp elég, hogy mindig félve büfiztessem.
2016. okt. 4. 13:23
6/7 anonim válasza:
Nekem nagyon furcsa ez a fekve etetés. Pihenőszékben, hordozóban sem hajlandó enni? Vagy az ágyban tegyél alá egy párnát, hogy félig ülő pózban legyen.
2016. okt. 4. 16:11
7/7 anonim válasza:
Az enyém sem AR-tápszert ivott (pont emiatt), de gondoltam megemlítem.
Szerintem erre a szitura muszáj valami megoldást találni, alapesetben sem jó, ha egy baba teljesen vízszintes pózben eszik, de ha még ilyen probléma is van, akkor pláne.
Az én lányom kedvenc evős-póza az volt ebben a korban, hogy én az ágyunkon kipárnáztam a hátamat, így kicsit döntve ültem, őt pedig a mellkasomra fektettem, a háta simult hozzám, így etettem, ő pedig közben szeretett nézelődni a szobában.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!