Vortrekker kérdése:
A nem civilizált helyeken, ahol nincs folyóvíz, positörlő, pelenka, stb amit egy pl magyar gyerek megkap, ott hogyan látják el, fertőtlenítik a gyereket?
Figyelt kérdés
2016. okt. 3. 21:42
1/9 anonim válasza:
Ez valami uj lehet ..
En soha nem fertotlenitettem a gyerekem pedig 3 is van ...
2/9 anonim válasza:
Ahogy a saját seggüket is kitörlik, kézzel, növénnyel, egy kis földdel. Nem is kell olyan marha messze menni, Angliában "egyesek" nem használnak WC papírt.. de nem konkretizálom mert még rasszista leszek.
4/9 anonim válasza:
Kérdező, szerinted Magyarországon mindig volt popsitörlő? Elárulom, amikor mi (mondjuk a 30-as korosztály inkább, a fiatalabbaknál nem tudom) voltunk babák, akkor sem volt popsitörlő! Tudod, mit használtak? Olajos vattát, és vizes tetrapelenkát, vagy csak simán bedugták a baba fenekét a csap alá. A "nem civilizált" helyeken is csodákra képes a víz, még ha nem is folyóvíz, de lemosni akár összegyűjtött esővízzel is le lehet a baba fenekét. Bár szerintem inkább csak letörlik valamivel. Természeti népeknél amúgy is a hordozás a gyakori, az anyán van a baba egész nap, nagyon hamar megtanulja, mikor, milyen előjelekkel kakil, pisil a bébi, és ilyenkor egyszerűen csak eltartja magától. Mivel nincs rajta pelenka, nem kenődik szét a kaki, így ez jóval kevesebb kosszal jár.
5/9 anonim válasza:
Nem kell azt a gyereket fertőtleníteni!
6/9 anonim válasza:
Afrikában pl. Szudán meg ilyen helyeken ahol nincs vezetékes víz, ivóvíz sem, nyilván popsitörlő sem, ott a folyóról hoznak vizet és abban fürdenek meg és a gyereket is abban fürdetik meg. Persze a vize szennyezett, de az ott élők jobban hozzá vannak szokva, de persze így is kaphatnak el belőle betegségeket. Fertőtlenítésre nem igazán van lehetőség.
7/9 A kérdező kommentje:
Koszi a válaszokat sok mindent megertettem. Egyebkent a "fertőtlenítés" szo alatt csak azt ertettem hogy az újszülött köldöke körül alkoholos fultisztitoval kell kitorolgetni a koszt nehogy begyulladjon. Nem arra gondoltam h hipos vizzel locsolgatom 😃
2016. okt. 4. 11:17
8/9 A kérdező kommentje:
De ami a legjobban érdekelt az tenyleg a természeti népek gyakorlata, ahol mondjuk talan meg szennyezett vizu folyó sincs (pl sivatagok, szavannak : Bushmanok).
2016. okt. 4. 11:22
9/9 anonim válasza:
Nincs nagyon olyan ahol nem szennyezettek a folyók. Sivatagban ugye egyáltalán nincsenek folyók, így ott még nagyobb az éhezés is.
Afrikában még szennyezettebbek a folyók mint itt, mert ott kontroll nélkül bárki bármit belefolyathat, mert nem kötik olyan szabályok a cégeket mint itt, senki nem ellenőrzi őket, így a környezetszennyezés és környezetrombolás még nagyobb, pl. minden idők egyik legnagyobb környezetszennyezése a nigériai olajszennyezés, ami óriási területeket tesz tönkre a mai napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!