Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Költözés nagyterhesen vagy...

Költözés nagyterhesen vagy pici babával? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Nem tudom, mi lenne a jó döntés, kérlek segítsetek. 34 hetes terhes vagyok. Jelenleg a fővárosban lakunk egy 2 szobás polgári lakásban albérletben, amire rengeteg pénz elmegy, ezért most vettünk egy 80 nm-es 3 szobás lakást 30 km-re a fővárostól, amire az összes félrerakott pénzünk elment, teljesen nullán vagyunk. A lakást eléggé fel kellene újítani (összes burkolat, fürdőszoba, villanyvezetékek, tehát vésni is kell, stb) Két lehetőség van.

1. Átköltözünk most azonnal. Ennek nagy előnye, hogy akkor nem kellene albérletet fizetnünk tovább, szóval azt az összeget (kb 80-90 ezer ft/hó) a lakásra tudnánk költeni, így lényegesen hamarabb kész lennénk. Hátránya, hogy egy ideig kvázi egy építkezésen kellene élnem terhesen, és valószínűleg még a babával is. A nagyon poros, koszos munkákat (pl vésés) megcsinálnánk még a születése elött, de nagy valószínűséggel a szülés utáni első pár hónapban is még elég cigány élet lenne (pl: nincs konyha és nem biztos hogy egyből tudnánk venni, max valami vészmegoldást csinálni, meg valószínűleg szobákat is egymás után csinálnánk meg tehát egyikből a másikba költöznénk folyton). Szóval nem lenne túl kényelmes és gyerekbarát.

2. Maradunk itt , ide születik a baba és majd akkor költözünk át, ha elkészült a lakás. Baba szempontjából ugye ez kényelmesebb, tisztább, idillibb megoldás, anyagilag viszont a lehető legrosszabb, mert albérlet fizetés mellett nagyon kevés pénzünk maradna a felújításra, így fogalmam sincs, mikorra lennénk ott kész, meg ugye a páromnak is munka után kellene mindig kijárnia oda dolgozni, tehát alig látnánk (ha ott laknánk akkor is dolgozna délután persze, de legalább együtt lennénk, nem maradna le a baba első hónapjairól). Szóval anyagilag meg családi élet szempontjából ez sokkal rosszabb megoldás, viszont így a baba olyan helyre érkezhetne amit megérdemel, tiszta szép lakásba nem pedig egy építkezésre.

Nem tudom hogy döntsünk, tudom elöbb kellett volna az egészet, de így jött össze, most lett pénzünk, stb ez van, már késő változtatni. Szóval ti hogy döntenétek?

2016. okt. 3. 07:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

8as vagyok.

Ráadásul nálunk nem voltak szakik csak barátok. Festő barát, villanyszerelő barát, vizvezeték szerelő rokon, apa burkoló... szóval én is mindent egyedül csináltam mert mama dolgozik még. De 1 hónap alatt takony időbe utolsó pillanatba elromlott kazánhoz hivott szerelő mellett is kifestettek, leszőnyegezték az étkezőt, előszobát. A többi szoba parkettás. A fürdőszobát majd jövő tavasszal fogjuk telejsen felújitani, aadig úgy van ahogy a régi tulaj csinálta.

Valamit, valamiért. Én nem akartam fizetni a hitelt meg a lakástakarékot meg még albérletet ami nekünk ugyan csak 30.000 volt de akkor is ott volt még az eon, viz, gáz, teloszámla....

Itt is meg ott is fizessünk?

Neeem! Egy helyen is elég.

Mikor eljöttünk is kikellett fizetni a maradék fogyasztást ugye szóval.

Nem tudom ti mennyire akartok mindent szétrombolni és újra épiteni de ha a bőrötök alatt is pénz van akkor maradjatok és fizessetek 2 helyre, mert ott is pörögni fog az óra meg a fűtés főleg hogy bejött a takony idő.

Persze ha fával akartok ahhoz is venni kell legalább 30 mázsát.... és még sorolhatnám.

2016. okt. 3. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!